Moj profil

“Borovnica-keksi”

15

Moji mladunci obozavaju borovnice,a i kekse:)Tako da sam juce malo kemijala po kuhinju:)Rezultat je bio vise nego dobar:)

Moji mladunci obozavaju borovnice,a i kekse:)Tako da sam juce malo kemijala po kuhinju:)Rezultat je bio vise nego dobar:)

Sastojci

150gr. maslaca
3pune zlice svjezeg sira
5pune zlice meda
1dcl borovnice(mrzle)
1puna zlica brown secera
1zlica vanila ekstrata
pola zlicice cimeta
1 zlicica prasak za peciva
150gr. rizinog brasna
150gr. griz+zob
nadjev
isti kao kod Godive,samo umesto maline,koristite

Priprema

1.

Naseckajte maslac na listice, dodajte svjezeg sira u to, pa to izgmecite viljuskom.Dodajte med, i vanilu i izmjesajte.Dodajte jaje, secera i to umutite viljuskom.Dodajte borovnive, zamrznute, pa sve to stapicastom mikserom izmesajte.Umesajte onda jogurta.

2.

Saedinite brasna, pahuljice, cimeta, pp, pa dodajte u smesu sa maslacem, i umjesajte dobro, napravite loptu, zamotajte u plasticnu foliju, i stavite u frizider na sat vremena da odmori.

3.

Onda nakon sat vremena ukljucite rernu na 180C, razvaljajte tjesto uz pomoc malo rizinog brasna, i rezite modlicom kakve forme zelite.Pecite oko 10-tak min.Kad ih izvadite iz rernu, keksici su veoma mekani, i zato ostavite 10tak min da se prohlade, pa onda stavite na resetku da se prosuse.

4.

Nadjev pripremite kao ovde kod Godive , samo umesto maline, stavite borovnice.

Posluživanje

  1. Nadjeva i ne mora da bude,a mozete ih slepiti i sa finom djemom od borovnice:)
  • Borovnice(1)
  • Borovnica(1)
  • Supac(1)
  • Keksi(1)
  • Keksići(1)
  • Violetno(1)

10

super voćni keksići :)

taka li se cuvaat deca-gi ranis so eksperimenti :)))))))) i moj luka obozava keks kako i tvoite ‘mladuncinja’ :D, pa ako bas ne mozat bez keks barem neka bidat zdravi-ovosni :))

baš lijepo! :)

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)