Moj profil

Savjeti filmskih diva

Filmske dive, iako basnoslovno bogate, brinu se za svoj izgled ne samo vrhunskim kozmetičkim preparatima i tretmanima, već sredstva za ljepotu pronalaze u kuhinjama, ili se drže savjeta svojih baka.

I ove će godine, prije svečane dodjele Oscara, crvenim tepihom Kodak Theatera prošetati najljepše, najglamuroznije i najbogatije žene svijeta, filmske dive, zvijezde i zvjezdice. Iako su, ruku na srce, taj dan za njihov čarobni izgled najodgovorniji brojni stilisti, modni kreatori, kozmetičari, frizeri, šminkeri i fitness treneri, u svakodnevnom su životu i one samo žene.

Sophiji Loren i na pragu sedmog desetljeća, mladenački izgled lica čuva maska od rajčice, meda i maslinovog ulja.

Kada je o ljepoti riječ, i one imaju svoje male tajne, i nimalo spektakularne, već sasvim jednostavne, no vrlo učinkovite savjete i recepte. I one, kao i obične žene, sredstva za ljepotu često pronalaze u svojim kuhinjama umjesto na policama glamuroznih dućana. I na njihovim se listama preparata za ljepotu nalaze domaći pripravci od sasvim običnih jabuka, jagoda, kiwija, krumpira ili rajčice.

Tajne njihovih savršenih tjelesnih proporcija kriju se pak u redovitom joggingu, te tečajevima pilatesa ili yoge, u čemu ih također nije nimalo teško kopirati.

Uz to, činjenica da sve redom izgledaju barem desetak, pa i više godina mlađe, dodatni je razlog da, primjerice, po receptu Catherine Zeta Jones izmiješate bjelilo za zube, ili da poslušate savjet Cindy Crawford da podočnjake i bore oko očiju ispeglate kriškama sirovog krumpira.

Peeling od jabuka Sandre Bullock

Sandra Bullock zaklinje se u jabuke. Jedna jabuka dnevno pomaže joj sačuvati ljepotu iznutra, a ploške sirovih jabuka, kojima trlja lice jednom tjedno, izvana. Zahvaljujući prirodnim jabučnim kiselinama koje uvjetuju lagani peeling, njeno je lice svježe, glatko i sjajno.

Suprotno očekivanjima, Salma Hayek ujutro ne koristi nikakvo sredstvo za čišćenje kože, već svoje lice i vrat samo ispljuska hladnom vodom.

Iako Charlize Theron malo polaže na vanjsku ljepotu, smatra da je za njenu privlačnost najodgovornija plava boja njene kose, koje se nikad ne bi odrekla jer je svjesna da plavuše privlače mnogo više pažnje nego crnke, crvenokose i brinete.

Spoznaji Angeline Jolie da je tajna ljepote svake žene u savršeno našminkanim usnama teško je ne povjerovati. Stoga najviše pažnje treba posvetiti izboru ruža, koji svojom bojom mora odgovarati boji puti, a zatim i olovci za naglašavanje kontura usnica i bezbojnom sjajilu, zahvaljujući kojima svaka žena može imati usta poput njenih.

Catherine Zeta Jones pozornost plijeni ne samo svojom ljepotom, već i svojim osmijehom. Tajna njenih biserno bijelih zubi leži u prastarom receptu njene bake. Catherine jednom tjedno izbjeljuje zube pireom od jagoda spremljenim u svojoj kuhinji.

Maska od kiwija Ornelle Mutti

Uvijek elegantna Jodie Foster smatra da je kosa najljepši ukras žene, te stoga najviše pažnje posvećuje svojoj glatkoj i ravnoj kosi. Iako tijekom dana Jodie uglavnom izlazi bez make-upa, za večernje izlaske u pravilu koristi tamnocrveni ruž za usne.

Ornella Mutti gotovo da uopće ne koristi kupljena kozmetička sredstva, već ih spravlja sama. Njena je tajna maska od gnječenog kiwija pomiješanog sa čajnom žličicom meda i malo jogurta. Masku treba nanijeti i držati na licu oko 20 minuta.

Kako se još uvijek bori s aknama i prištićima, mlađahna Natalie Portman svaki dan lice nježno istrlja ploškama sirova krumpira, koji ne samo da je vrlo učinkovit u borbi protiv spomenutih problema, već i kožu njena lica čini glatkom i sjajnom.

Ploške sirovog krumpira predstavljaju malu tajnu i jedne od najljepših žena svijeta, Cindy Crawford, koja ih stavlja na oči kako bi se riješila podočnjaka i ispeglala sitne bore.

I Naomi Campbell dokazuje da su i zvijezde obične žene. Svoj problem sa celulitom rješava svježe mljevenom kavom, koju razrijedi s malo vode, nanese na kritična mjesta, i čvrsto omota prozirnom kuhinjskom folijom.

Peeling od mlijeka u prahu Cameron Diaz

Kim Basinger sigurna je da se ljepota svake žene krije u prirodnom, ali njegovanom izgledu. Stoga preporučuje isključivo prirodne tonove ruža za usne i sjenila za oči. Potom, žene ne smiju zaboraviti na obrve, koje treba redovito formirati, i nokte, čiju je njegu najbolje prepustiti stručnjacima. Za očuvanje ljepote pak preporučuje upotrebu kozmetičkih sredstava s UV zaštitnim faktorom tijekom cijele godine.

Kada je o ljepoti riječ i filmske dive imaju svoje sasvim jednostavne, no vrlo učinkovite male tajne poput od mlijeka u prahu.

Budući da i lijepu Cameron Diaz muče prištići i akne, ona sredstvo za peeling (bez kojeg nema blistavog tena, ali koje u njenom slučaju mora biti vrlo blago kako ne bi dodatno nadraživalo njenu osjetljivu kožu), sprema sama kod kuće po bakinom receptu, i to od mlijeka u prahu pomiješanog s malo vode. Cameron veliku pažnju posvećuje i njezi ruku koje su najviše podložne godinama, te svojoj kosi, koju njeguje posebnim preparatima za plavu, svijetlu kosu.

Jennifer Aniston otkriva da tajna njene ljepote leži isključivo u ulju za njegu beba, zbog kojeg i sama ima nježnu, baršunastu put.

Maska od rajčica Sophie Loren

Care Otis smatra da je tajna ljepote lica u čišćenju kože i upotrebi kozmetičkih sredstava sa zaštitom od sunčanih zraka, i to ne samo za njegu lica i vrata, već i ruku. Zaklinje se i u yogu i meditiranje, te čajeve od korijena đumbira.

Sharon Stone također smatra da ljepote nema bez zdravog i aktivnog života, pa dan počinje jutarnjim joggingom. Među tajne njene ljepote i savršenog stasa ulazi još i vegetarijanska prehrana, te ayurweda tretmani.

Sophia Loren, koja i na pragu sedmog desetljeća izgleda savršeno, prava je Talijanka i kada je ljepota u pitanju. Tajna njenog mladenačkog izgleda leži u maski od rajčice koju oguli, zgnječi i pomiješa s jušnom žlicom meda i malo maslinova ulja, te je na licu drži najmanje pola sata.

I Liz Hurley, koja obožava sjenila za oči duginih boja koja pomlađuju, zagovornica je teorija da vanjske ljepote nema bez unutarnjeg mira, te se stresa rješava akupunkturnim tretmanima.

Sarah Jessica Parker pak tvrdi da je ulje šipka, plodova divljih ruža, koje navečer izdašno nanosi na kožu, jedina tajna ljepote i mladenačkog izgleda kože njena lica i tijela. Ulje od ruže uvjetuje ljepotu i Julie Roberts, koja usto predlaže i prehranu baziranu na sirovoj hrani.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.