Moj profil

“Džepna kava” kolačići

113

"Pocket coffee" ili "Džepna kava"..moj omiljeni slatkiš od kave..ovaj put u kolačićima s dodatkom espresso kave….ekstremno kofeinski kolač...za one koji rade dugo u noć...ili one koji trebaju snažno jutarnje buđenje!!! ;)

"Pocket coffee" ili "Džepna kava"..moj omiljeni slatkiš od kave..ovaj put u kolačićima s dodatkom espresso kave….ekstremno kofeinski kolač...za one koji rade dugo u noć...ili one koji trebaju snažno jutarnje buđenje!!! ;)

Sastojci

za 12 kolačića
2 žlice mljevene kave
1 dl ulja
1 žlica meda
200 ml vode
225 g brašna
4 žlice kakaa u prahu
1 žličica sode bikarbone
2 žlice jake espresso kave (kuhane npr. u moki, bez taloga)
1 žlica mlijeka
1 blago umućeno jaje
12 komada "pocket coffee-a"
za prekriti kolačiće
kakao u prahu za posipati

Priprema

1.

Stavite grijati pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva.

2.

Stavite u lončić za kuhanje mljevenu kavu, ulje, šećer, med i 200 ml vode. Promiješajte i stavite kuhati mješajući na laganoj vatri dok se šećer ne otopi. Kad polako počne kipjeti još smanjite vatru da ne prekipi kao kava, i kuhajte još 5 minuta. Kad je kuhano dodajte 2 žlice jake espresso kave. Sirup koji ste dobili premjestite u jednu plitku zdjelu da se dobro ohladi.

3.

Kada se sirup ohladio, dodajte mu brašno i kakao u prahu te promiješajte dobro. Sodu bikarbonu pomiješajte sa žlicom mlijeka i dodajte smjesi. Na kraju dodajte umućeno jaje. Sve još jednom izmiješajte. U svaki kalupić za muffine ulijte malo smjese do pola, zatim stavite Pocket coffee pralinu u sredinu i prekrijte sa smjesom do vrha.

4.

Pecite ih 15-20 minuta, a zatim ih dobro ohladite.

5.

Za prekriti kolačiće izmiksajte vrhnje, ali ne skroz, već da bude kao lagani snijeg. Netom prije serviranja stavite malo vrhnja na kolačić i pospite sa kakaom.

Posluživanje

U original receptu idu 3 žlice mlijeka, ja sam ih zamijenila sa 2 žlice crne espresso kave i jednom žlicom mlijeka. Također, 60 g maslaca sam zamijenila 1 dl ulja. Umjesto 2 žlice kakaa stavila sam 4 žlice kakaa.

  • Muffins(13)
  • Muffini(4)
  • Kava(4)
  • Desert(2)
  • Mafini(2)
  • Muffini-slatki(2)
  • Isprobala(1)
  • Kavica(1)
  • Nesvakidašnje(1)

32

Isprobano i fini su, samo sto sam ja procedila sirup pre nego sto sam sve pomesala...nista nije pisalo pa nisam znala da li ide i onaj talog od kafe u kolac❓. A umesto espressa sam dodala liker od kafe.👍

Zahvaljujući fotografiji dana, otkrila sam ovaj savrsen recept, hvala

Ajme šta su dobri!!! Ma kakvi prejaki, može još kave šta se mene tiče!!! Umjesto Pocket coffee stavila sam Schogetten čokoladu od cappucina…Kako su sočni, puno hvala ti na receptu!!!

Ovako je ispalo drugima