Moj profil

Domagoj Jakopović Ribafish: o hrani i ženama… i knjizi

Ribafish je pojava koju baš volimo! A volimo ga jer nas povezuju iste stvari – ljubav prema hrani i dobrom društvu i jer nas zaista nasmijava svojim infantilnim, ali neiskvarenim humorom…

Na Dan žena odlučili smo vam pokloniti malo smijeha, malo šarma i nekoliko anegdota zapakiranih u jedan kratki i opušteni intervju s najpoznatijom foodie obrvom u regiji – Ribafishom! Što nam Ribafish ima reći na temu dobre klope, dobre knjige i zašto misli da žene bježe od njega – doznajte niže. ;)

Zanimaju nas tvoji kulinarski počeci. Kako, kada i otkud se javila ta strast prema hrani?

Još od malih nogu jeo bih samo ono što se meni sviđalo. Bio sam naporan i iritantan u neslušanju staraca i žderanju hrenovki, parizera i mesnih doručaka. A onda sam završio na jugu Srbije i Kosovu u JNA i jedva preživio, kako psihički, tako i s onim što sam tamo jeo. Kad sam se vratio kući, poriluk, juha, čušpajz i sve što je imalo miris i okus je postala moja biblija. Kada sam s dvadeset i nešto shvatio da neću moći bariti na auto, drogu i puno novca jer ih nikad neću imati, odlučio sam naučiti kuhati, u čemu su najviše utjecaja imali moj tata Zagorec i baka bodulica s Korčule. Kada sam se konačno poseksao nakon svog prvog rižota s dagnjama, cijeli svijet je bio moj! Do cure koja je bila alergična na školjke, ali to je već druga priča...

Zapravo, najviše nas zanimaju one male kuhinjske zgode i nezgode. Pohvali nam se kojom. :)

Znate ono kad čistite ili sjeckate za stolom, solite ili gulite, i kad vam nešto ispadne iz ruke pa to refleksno pokušate uloviti ili ublažiti stopalom. Nemojte to pokušavati s nožem. Nož je dobro, hvala na pitanju. :)

Jesi li ikad plakao od gladi?

Bio je dvadeset i peti dan na terenu u vojsci, istok Makedonije. Nakon 24 dana bosanskih lonaca i suhih dnevnih obroka, za večeru smo imali burek. Uzeo sam ga u ruke onako masnog, sočnog i velikog, zakoračio prema prvom mjestu za sjesti, popiknuo se i ispustio ga dok sam padao nosom u prašinu. Kako smo bili u pustari Krivolak, tako je i burek pao u pijesak i prašinu i još napravio tri kruga paniranja. Rasplakao sam se, puhnuo i pojeo ga. Zubar je bio sretan kad sam se vratio u Zagreb.

Jesi li ikad plakao od mamurluka? Molim te, nemoj nam opisivati situaciju, samo priznaj da jesi!:)

Nakon četrdeset i pete ćeš i ti (gospođo koja mi postavljaš ovakva pitanja) plakati od mamurluka. I to od onog slabijeg! Sad mi je najviše žao tih proćerdanih dana poslije, kad stvarno nisi nizašto...

Nedavno si objavio knjigu „Šaptač ženama“. Pohvali nam se i njome malo. Što sve možemo pronaći između njezinih korica?

Knjiga je zbirka kolumni i tekstova koje sam od 2005. do 2018. pisao za Klik, Playboy, Cosmopolitan, Net, Graziju, Stilist i na svome blogu. Jednog mi je dana netko pametniji od mene rekao da bih tih stotinjak tekstova trebao sačuvati za buduće generacije, ali kako ove generacije baš i ne čitaju - nisam se obogatio. Ali sam barem uljepšao nekim ljudima putovanje ili odlazak na spavanje.

Da znam recept za sretnu ženu ne bih sad sam prao veš!

Mogu li iz nje više naučiti muškarci ili žene?

Podjednako. Mislim, podjednako neće naučiti ništa jer tu nema ništa mudro, ali garantiram da će se duhoviti i inteligentni ljudi jako dobro nasmijati dok je budu čitali. Znate ono kad se sretnete s nekim nakon dugo vremena pa podijelite neke zabavne detalje - e to vam je šaptač ženama.

Ima li recepata unutra i zašto ne?

Nema. Jednom kad ću izdati svoju prvu kuharicu kodnog imena koje sam ukrao od svog bivšeg šefa „Uzmite dvije glavice luka“, bit ćete prvi koji će saznati.

Šapni nam onda najbolji recept za sretnu ženu. Tri obavezna sastojka su ti: papuče, ajvar (uprženi, ljuti) i šarm. Ostale sastojke biraš sam.

To je recept za sretnog mužjaka! Da znam recept za sretnu ženu ne bih sad sam prao veš, ali mislim da je bit u tome da joj se čitaju misli, ugađa, sluša, razumije kad je nervozna, poštuje njezinu želju za maženjem, daju komplimenti i kad su neutemeljeni, ne traži seks...

U biti, možda je bolje sam prati veš...

Dovrši nam rečenice:

U dobar grah obavezno ide… pešt i ričet

Nikad nisam kušao… ribu fugu

Ženama najčešće prilazim… bočno

A žene od mene najčešće bježe jer… vozim Clia


Foto: Facebook, Dominon art studio

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.