Moj profil

Proslavite Svjetski dan palačinki s Delimanom i osvojite super nagrade

Pokažite svima u kakvim palačinkama najradije uživate, a najkreativnije fotografije Delimano nagrađuje.

Znate li da se u utorak prije Pepelnice diljem svijeta slavi dan posvećen palačinkama?

U Velikoj Britaniji, povodom ovog praznika za nepce, prethodnih su se godina održavale tradicionalne utrke, u Njemačkoj je to dan tradicionalno posvećen slasticama, dok se u Italiji, Portugalu i Španjolskoj tradicionalno održavaju karnevalske proslave.

Ove godine praznik omiljenog deserta velikih i malih možete proslaviti i vi - s Delimanom!

Pokažite svima u kakvim palačinkama najradije uživate! S pekmezom ili Lino Ladom? Slatkim ili slanima? Američkim ili klasičnima? Pet najkreativnijih fotografija Delimano nagrađuje slatkim paketom za najukusnije palačinke ikad, a pravila su jednostavna.

Objavite fotografiju svojih palačinki na Instagramu i označite #delimanohr #svjetskidanpalacinki ili u komentar ispod Delimano Facebook objave postavite fotku svojih palačinki, a najkreativnije očekuje:

Pridružite nam se u utorak, 16.2. u 18:00 sati na Delimano Instagram i Facebook live palačinka eventu i uživo saznajte sve tajne i trikove pripreme ukusnih palačinki. Delimano blogeri Mile Butorac (Hungry Mile) i Jasmina Čaušević (Whoishungry) isprobavat će razne recepte za palačinke i - objaviti dobitnike nagradnog natječaja.

Palačinke s čokoladom i lješnjacima

U duhu ovog divnog, slatkog dana, donosimo vam recept za omiljeni klasik – palačinke s čokoladom i lješnjacima autorice Jasmine Čaušević.

SASTOJCI:
3 jaja
160 g glatkog brašna
110 ml mineralne gazirane vode
190 ml mlijeka
2 žlice šećera
prstohvat soli
1 žlica kokosovog ulja
Lino Lada

ZA PRELJEV:
100 g rastopljene mliječne čokolade

ZA POSIPANJE:
grubo sjeckani prženi lješnjaci

PRIPREMA:
1. U jednoj posudi pjenjačom (može i mikserom) umutite pjenasto jaja, dodaj šećer i prstohvat soli i nastavi miksati, lagano dodaj mineralnu vodu i potom uz neprestano miješanje pjenjačom sipaj brašno.

2. Miješajte dok ne razbijete sve grudice i ne dobijete lijepu glatku, ali gustu smjesu. Kada je smjesa dobro izrađena pjenjačom, dodajte mlijeko i sve dobro izmiješajte. Smjesa će postati dosta rijetka. Dodajte žlicu kokosovog ulja i ostavite barem 10-tak minuta da malo odstoji.

3. Uključite Delimano Joy aparat za palačinke, a prethodno pripremljenu smjesu prebacite u plastični tanjur za palačinke. Kada se pekač zagrije, uronite gornju površinu u tanjur u kojem se nalazi smjesa za palačinke, vratite natrag na grijač, nakon otprilike 1 minutu okrenite kratko na drugu stranu i gotovo.

4. Palačinke možete mazati nekim čokoladnim namazom, domaćim pekmezom ili samo posuti šećerom u prahu, ovisno kako ih volite. Jasmina se ovdje odlučila za Lino Ladu i preljev od čokolade, uz pržene lješnjake. Proslavite Svjetski dan palačinki uz Delimano!

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.