Moj profil

Palačinke – okruglo čudo od četiri sastojka

Ovo je jelo definitivno među desertima ispisanima na prvim stranicama kulinarskih početnika. Sjećate li se prvih palačinki koje ste ispekli?

Vjerujemo da ste ih do sada ispekli na stotine, a iako ne razmišljamo o tome, vjerojatno smo ih toliko pojeli. Palačinke su omiljena poslastica svakog djetinjstva. Od onih klasičnih s voćnim namazima, džemovima i umacima, preko čokoladnih pa sve do finesa sa sladoledom ili flambiranih. Teško je proniknuti u njihovu povijest, ali palačinke vjerojatno niti u budućnosti neće dosaditi. Različite verzije poznate su diljem svijeta i kod nas bismo ih mogli nazvati pravim malim okruglim čudom od četiri sastojka.

Mini proteinske palačinke

Kako smo uvijek u potrazi za novim receptima, otkrili smo ove mini verzije koje se dodaju u zdjelicu s voćem, sirupom ili mliječnim napitkom. Mini proteinske palačinke izvana su lagano hrskave, a iznutra sočne. Za razliku od njih, od kojih točno znate što vas očekuje Palačinke iznenađenja skrivaju slatke čokoladno voćne zalogaje.

Napuljske palačinke

Osim pizze s talijanskom rodovnicom, tu su i Napuljske palačinke u slanoj verziji koje obiluju mirisnim mediteranskim začinima. Za naglašeniji okus, mozzarellu možete zamijeniti gaudom, edamerom ili nekim drugim sirom. Palačinke a la sarma ako su isto u slanom obliku, imaju sasvim drugačiji, kontinentalni prizvuk. Dolaze u verziji sa šampinjonima i mljevenim mesom, a za razliku od sarme koju češće povezujemo uz hladnije dana, ovi su zalogaji izvrsni u bilo koje godišnje doba.

Palačinka rolice

Osim što je zabavno jesti palačinke i uživati u kombiniranju različitih okusa, jednako tako može biti zabavno i pripremati ih i to u obliku špageta. Špagetočinke s džemom od malina i bijelom čokoladom ukusne su, maštovite i ono bitno – drugačije od drugih. Od ostalih se razlikuju i Palačinka rolice s Lino Ladom u obliku puževe kućice. Bitno je samo obratiti pažnju da budu što tanje, a ih poslužiti ih možete kao samostalni desert ili kuglicu omiljenog sladoleda. Pripremiti ih možete čak i u pećnici, jer Duch baby odnosno palačinka iz pećnice neodoljivo je slasna, hrskava izvana, a mekana i pjenasta iznutra.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.