Moj profil

Savjeti u kuhinji

Jaja,meso,riba.....

Kako skuhati puknuto jaje:Pukotinu dobro natopiti limunovim sokom,staviti jaje u hladnu vodu da se kuha.

Pohovanje bez jaja:Ako nemate jaja kuci a zelite da pohujete ribu,meso ili valjuske dovoljno je da uzmete fino kukuruzno brasno.Dobit cete istu hrskavu koricu kao da ste stavljali prvo u jaja pa u prezlu.

Zamjena za jaje:Ako vam nedostaje jedno jaja,a pripremate recimo kolac,mozete ga nadoknaditi sa pola case mlijeka ili milerama u koju ste dodali supenu kasiku sirceta.

Da jaja ne prskaju pri kuhanju:Trebate ih prije kuhanja drzati jedno vrijeme u vodi u koju ste dodali cetvrt casice sirceta i dvije kocke secera,a zatim ih u istoj vodi i kuhati.

Kako brzo ulupati snjeg:Ako u bjelance prije mucenja dodate nekoliko kapi limuna,posao ce ici znatno brze.

Ciscenje ribe:Lakse cete ocistiti ribu ako je namazete sa solju.To ce neutralisati njenu ljigavost i nece vam kliziti iz ruku.

Da mrvice bolje prionu za meso i ribu:Da bi prilikom pohovanja mrvice bolje prionule u umuceno jaje treba dodati malo ulja.

Da grah omeksa:Poslje prvog kuhanja grah procjediti i zaliti sa nekoliko kasika ulja,pa poslje nekoliko minuta staviti u novu vodu i kuhati.

Gorak ukus patlidzana:Izrezan ili isitnjen posoliti i ostaviti da odstoji.

Zamjena za brasno:Trebate da przite ribu a ostali ste bez brasna.U trenutku kad trebate da je stavite u tavu namazite je pivom ili je zamocite u njega.Bit ce ukusna i hrskava.

Zagorjelo mlijeko:Miris zagorjelog mlijeka otklonit cete ako ga prespete u novu posudu,pa ga pokrijete cistom nakvasenom krpom savijenom na cetvoro.Staviti posudu opet na vatru,mlijeko ce dobiti svoj prirodni ukus.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.

Redovno održavanje je u tijeku.
Moguće su tehničke poteškoće.
Hvala na strpljenju, brzo smo natrag. :)