Moj profil

Kako napraviti savršenu sirnu platu

Očarana sam sirom, a što sam starija to mi više odgovaraju oni čudniji, robustniji i s karakterom. Sir je jedina hrana čiji me okus može iznenaditi i koji budi neke moje okusne pupoljke za koje nisam znala ni da postoje:). Sirne plate odličan su način da pružite priliku svojim prijateljima da i oni zavole određene sireve, a ovdje dajem nekoliko savjeta kako napraviti savršenu sirnu platu.

1. Ovisno koliko prijatelja pozovete kupite dovoljno sira kako bi svi mogli probati svaku vrstu. 

2. Plata bi trebala imati 5-6 sireva različite teksture, ali i napravljene od različitog mlijeka

3. Servirajte sir na velikoj drvenoj ploči. Počnite degustaciju sa blažim sirevima, a onda pređite na malo "jače" okuse.

4. Kada napravite sirnu platudržite je izvan hladnjaka sat vremena prije no što ju poslužite. Sir se mora jesti na sobnoj temperaturi kako bi pokazao sav svoj "karakter".

5. Uz platu postavite i noževe. Brie ili Camembert režite nožem za maslac, parmezan, paški ovčji sir režite na male trokutiće, gorgonzolu možete rezati i koncem ili žičanim nožem.

6. Uz sir dodajte kruh (francuski kruh), krekere ili tost. Odličan dodatak je i dinja koja savršeno paše uz plave sireve, masline, maslinovo ulje ili sušene brusnice.

Još savjeta o kuhanju i zanimljivih priča možete saznati na www.spoongossip.com

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.