Moj profil

Zanima me da li mogu sote Stroganov pripremiti dan prije posluživanja i u kojoj prigodi biste ga vi servirali?

Pitanje

Zanima me da li mogu sote Stroganov pripremiti dan prije posluživanja i u kojoj prigodi biste ga vi servirali? Možda imate kakav dobar recept?!

Odgovor

Budući da se sote Stroganov priprema od juneće ili goveđe pisanice i priprema ne traje vremenski dugo, a u sastojcima imamo kisele krastavce, gljive i vrhnje, nije ga preporučljivo pripremati dan unaprijed.

Pripremiti Stroganov možete veoma brzo na sljedeći način: izrezano meso na rezance posolite, popaprite, posipajte crvenom začinskom paprikom pa naglo popecite u tavi, izvadite meso pa na istoj masnoći nastavite pirjati sitno narezani luk i gljive narezane na ploške. Ulijte bijelog vina, pustite da se tekućina reducira, potom dodate gotovog umaka od pečenja, kisele krastavce rezane na rezance. Za zgušnjavanje koristite maslac pomiješan s brašnom. U umak dodajte meso, malo prokuhajte pa dodajte senf i kiselo vrhnje.

Poslužite uz hrustavce od krumpira ili riže, a možete i uz kuhanu rižu. Jelo je preporučljivo servirati kad poslužujete i neka druga mesna jela s grilla ili pečenja u svečanijim prilikama.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.