Moj profil

Vrijeme je za jagode! Otkrijte koje jednostavne deserte možete napraviti od ovog ukusnog voća

Mnoštvo je slastica kojima jagode daju primamljiv izgled i čaroban okus, a mi smo izdvojili one koje ne zahtijevaju posebne slastičarske vještine i čija vam priprema neće oduzeti previše vremena

S proljećem i toplim vremenom stigle su nam i omiljene jagode. Ovi slatki crveni plodovi prepuni su vitamina, minerala i antioksidansa odličnih za naš organizam, zbog čega su opravdano dobili titulu supervoća. Samo šest jagoda srednje veličine zadovoljava dnevnu potrebu za vitaminom C. Pripadaju porodici ruža, a specifične su po tome što su jedino voće čije se sjemenke ne nalaze unutar ploda, nego na površini. Osim što su zdrav, mirisan i vrlo ukusan međuobrok, jagode su genijalan dodatak u raznim slasticama, kolačima i tortama.

Voćni kolači i deserti zauzimaju posebno mjesto kod svakog sladokusca, ali se rijetko koja slastica s dodatkom voća može usporediti s onom u čijem su sastavu upravo jagode. Ako se slažete s navedenom tvrdnjom, na pravom ste mjestu! U nastavku donosimo nekoliko jednostavnih recepata s ovim popularnim proljetnim voćem, zaslužnim za slasne kombinacije u obliku deserta (s naglaskom na jednostavnih!):

Deserti u čašama

Kako biste uživali u finom desertu, ne morate svoje slobodno popodne provesti u kuhinji, ni paliti pećnicu. Jednostavno možete odabrati jedan (ili više) recepata za sve popularnije deserte u čaši i začas pripremiti poslastice koje će oduševiti sve koji ih kušaju. Uz to što su gotovi u trenu i praktični za serviranje, ovi brzopotezni deserti su jako, jako ukusni. S našeg slatkog menija izdvojili smo tri recepta s jagodama koja se brzo pripremaju i još brže nestaju. Bilo da ste ljubitelj kiselkastih nota, nježne vanilije ili primamljive čokolade, sigurni smo da ćete među njima pronaći nešto za sebe. Odaberite svog favorita, uzmite žlicu i prepustite se kremastim osvježavajućim okusima.

Desertni voćni žele

Creme de la creme s jagodama

Čokoladni desert u čaši

Brzi i jednostavni kolači

Imate dvije lijeve za pripremu kolača ili jednostavno znate da komplicirano nužno ne znači i ukusnije? Ponovno ste na pravom mjestu! U nastavku donosimo tri recepta za brze i jednostavne kolače s jagodama koji osvajaju svojim okusom, ali i jednostavnom i brzom pripremom. Cheesecake s jagodama gotov u svega 30 minuta, jagode s rozen korama i finom kuhanom kremom ili ukusne ružice od jagoda i lisnatog tijesta, oduševit će vaše ukućane, ali i sve nenajavljene goste željne nečeg slatkog.

Cheesecake s jagodama

Jagode u bijelom

Jagode u lisnatom tijestu

Ledene slastice

Sve topliji dani su pred nama, a to znači samo jedno – dobri recepti za osvježavajuće deserte su više nego dobrodošli. A kad kažemo osvježavajuće mislimo na skupinu različitih smrznutih sladolednih deserta, koji se međusobno razlikuju po sastojcima i načinu izrade. Obožavaju ih i veliki i mali, kao ukusan međuobrok ili laganu poslasticu poslije ručka. Iako često posežemo za industrijskim verzijama, složit ćete se da nema ništa ljepše od domaćih inačica. Za njihovu izradu potrebno je tek nekoliko sastojaka koje već možda imate u svom hladnjaku, svježe jagode, manje od pola sata za pripremu i malo strpljenja do kušanja. Gelato, semifreddo, sorbet ili smrznuti jogurt? Što najradije birate?

Sladoled od jagoda

Sorbet od jagoda

Semifreddo s jagodama i pistacijama

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.