Moj profil

Vodnjanska sogan-dolma

Pod utjecajem predivnog "Bosanskog kuhara", Alije Lakišića poveo sam razgovor o dolmama i sarmama. Zvuči bizarno, ali najbolju sogan-dolmu jeo sam prošlog vikenda u Istri, u Vodnjanu.


Kad se spomene neko jelo, pravi se gurman uvijek prisjeti gdje ga je jeo i kakvo je bilo. Istovremeno se prisjeti i kada je bilo najbolje. Zvuči bizarno, ali najbolju sogan-dolmu jeo sam prošlog vikenda u Istri, u Vodnjanu.

Pod utjecajem predivnog "Bosanskog kuhara", Alije Lakišića poveo sam razgovor o dolmama i sarmama. A od teorije do prakse samo je sto metara. Vidno uzbuđen od stola se diže Amir Bahtijarević zvani Baba (inače menadžer i desna ruka Livia Morosina na snimanju novog CD-a koje je i bilo povod dolasku u Vodnjan) i odlazi u obližnju trgovinu. I dok se stvarao novi CD, Baba se prisjetio tradicije i svoje begovske obitelji. Časkom je bila gotova sogan-dolma, punjeni luk ili kako je u Bosni znaju zvati "lukavica". Nikad bolja. Usred zemlje šparoga i tartufa.

I što još reći. Probudio sam se u pola tri i ubacio u sebe još jednu sogan-dolmu s pogledom na osvijetljeni zvonik vodnjanske crkve. I ponovno zaspao.

Autor slike Vodnjan: astro.hr

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.