Moj profil

TOP recepti za cheescake i što biste sve trebali znati o pripremi popularne slastice

Otkrijte male tajne i colkine recepte za pripremu savršenog cheesecakea, u posljednje vrijeme jedne od naših najomiljenijih slastica od kremastog sira.

Kolači od sira, posebno pite čiji nas okusi vraćaju u tople i mirisne kuhinje naših baka od djetinjstva su među našim najomiljenijim slasticama. Stoga ne čudi što se mnogima od nas već na prvi zalogaj, dogodila ljubav prema cheesecake-u, slasnom i zanimljivom desertu od sira pristiglom iz Amerike, koji je dobrodošao i u svakodnevnim i u svečanim prilikama. Tko može odoljeti ovoj slastici koja se sprema i bez pečenja, a prepoznaje se po hrskavoj podlozi, kremastom nadjevu od sira te nježnom preljevu? Kako bi i vaš cheesecake okusom i izgledom baš svaki put izmamio osmjeh na lica otkrijte neke od malih tajni njegove pripreme.

Što je sir kremastiji to će cheesecake biti ukusniji!

Kako bi vaš cheesecake bio što kremastiji i kompaktniji, u odabiru sira prednost dajte onima koji sadrže visok udio mliječne masti poput primjerice mascarponea ili sirnih namaza neutralnog okusa. Koristite li svježi kravlji sir, prethodno ga dobro ocijedite i izradite dok ne nestane i posljednja grudica. Potom ga učinite još ukusnijim i kremastijim uz slatko vrhnje ili kokosovo mlijeko, a po potrebi zgusnite gusnelom ili želatinom.

Mnogima od nas već na prvi zalogaj, dogodila se ljubav prema cheesecakeu, slasnom i zanimljivom desertu od sira pristiglom iz Amerike, a dobrodošlom u svim prilikama.

Za hrskavu podlogu osim uobičajenih digestiv keksa i piškota možete koristiti i one upečatljivijih okusa poput keksa s bademima i cimetom, ali i cornflexe i mueslije. Za najjednostavniju podlogu zdrobljene kekse povežite rastopljenim maslacem te ih zaobljenom stranom žlice ravnomjerno utisnite u dno kalupa. Bez obzira spremate li sirov ili pečen cheesecake pazite da svi sastojci budu sobne temperature pa ih izvadite iz hladnjaka barem sat vremena prije korištenja.

Strpljenje je važan sastojak svakog cheesecakea!

Cheesecake pecite na nižim temperaturama (150-170 stupnjeva),a kako bi ispao savršen za vrijeme pečenja ni u ludilu ne otvarajte pećnicu. Štoviše, ne vadite ga ni nakon što istekne vrijeme pečenja, već samo odškrinite vrata pećnice i pustite ga da se polako hladi još sat vremena. Nadalje, imajte na umu da se chesecake bez obzira zahtijeva li pečenje ili ne, nakon pripreme mora dobro, dobro ohladit i to ne samo kako bi se što lakše izvadio iz kalupa, već i kako bi bio savršen izgledom, teksturom i okusom. U tu svrhu pečeni i na sobnu temperaturu ohlađeni kolač premjestite i držite u hladnjaku još barem 4 sata ili najbolje preko noći. Jednako tako cheesecake koji ne treba peći nakon pripreme držite u hladnjaku još najmanje 3 sata. No, kako je svaki cheesecake najukusniji za jelo ako je sobne temperature nakon što ga konačno izvadite iz hladnjaka, strpite se i servirajte ga tek nakon što vani odstoji još pola sata.

Cheesecake za malo manje strpljive! 

Kako na sreću do uživanja u ovoj predivnoj slastici vodi i ponešto kraći i jednostavniji put otkrijte recepte za cheesecake za koje ne trebate niti paliti pećnicu ni drobiti kekse. Ljubitelje klasičnih voćnih okusa oduševit će prefina cheesecake torta s dinjom. Sočne cheesecake kocke s marelicama možete kušati i s drugim svježim ili konzerviranim voćem. Najzahtjevnije ljubitelja cheesecakea počastite neodoljivim  kreacijama inspiriranim omiljenim koktelom pa probajte cheesecake-om s gin tonikom. No, kako ljubav prema cheesecake-u ne poznaje dobne granice, mališane iznenadite cheesecakeom za malene u kojem se skrivaju Lino  keksići i voćne kašice.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.