Moj profil

Sve čari jagoda: Donosimo ukusne recepte za deserte s omiljenim voćem

Svim čulima uživajte u sezoni našeg najomiljenijeg bobičastog voća, crvenih i srcolikih, mirisnih i slasnih jagoda te svoje okusne pupoljke razmazite raskošnim coolkinim tortama, kolačima i kremama

Kad se na tržnicama pojave prve jagode konačno možemo odahnuti. Na našu nam je radost jasno da ne samo da su hladni i tmurni dani iza nas, već i da počinje sezona uživanja u opojno mirisnim i božansko ukusnim bobicama. 

A, kako i ne bi kad jagode ne samo da su fine samo posute šećerom ili prelivene čokoladom, već su stvorene i za brojne slastice u kojima se doslovno uživa svim čulima. No, ako je vjerovati jednoj zanimljivoj priči vrlo lako se moglo dogoditi da one ne postanu naše omiljeno bobičasto voće. Naime, za užitke koje nam donose, moramo zahvaliti ni više ni manje nego istančanom gurmanskom nepcu engleskog kralja Eduarda I koji ih je nakon tada uobičajene konzumacije u ljekovite svrhe, dodao na popis svojeg omiljenog bobičastog voća te potom učinio svekoliko popularnima.  No, osim što su jako ukusne i zdrave, jer sadrže primjerice više vitamina C nego limuni i naranče, one su i neobično svestrane te su idealne za različite, ali i uvijek zavodljivo lijepe i rajski ukusne slastice, torte, kolače, kreme, nadjeve, preljeve…

Raskošne torte s jagodama za najsvečanije trenutke 

Bez sumnje, blagdani i obiteljske svečanosti koji se obilježavaju u kasno proljeće i rano ljeto nezamislivi su bez raskošnih torti s jagodama. Jedna od takvih je i Torta s jagodama, kremom od vanilije i šlagom  koja objedinjuje nama sladokuscima najdraže okuse te se stoga savršeno snalazi i na najsvečanijim stolovima. Atraktivna i mila našim nepcima je i Ružičasta Pavlova, maštovita inačica  slavne torte koja je nastala u čast velike balerine Ane Pavlove koja nas zavodi okusima hrskavih gracilnih kora od bjelanjka, kreme od žutanjka i umaka od zrelih sočnih jagoda.

No, osim što su jako ukusne i zdrave, jer sadrže primjerice više vitamina C nego limuni i naranče, one su i neobično svestrane te su idealne za različite, ali i uvijek zavodljivo lijepe i rajski ukusne slastice, torte, kolače, kreme, nadjeve, preljeve. 

Zbog svima znane vječne ljubavi jagoda i čokolade, naglašeno nježna i profinjeno zavodljiva je i Čokoladna mousse torta s jagodama koja se prepoznaje po jagodama skrivenim u očaravajuće baršunastoj pjenici, moussu od čokolade.

Slasne jagode za svakodnevne male slatke užitke 

Ma zašto bi u slasticama s jagodama uživali samo u dane vikenda i za svečane prilike kad nam one svojim mirisom, bojom i okusom mogu uljepšati i sve ostale, obične dane u tjednu. Stoga njihove čari provjerite i u malim, ali i ukusnim slasticama koje kao da su stvorene za uživanje uz jutarnju kavu ili poslijepodnevni čaj. Primjerice, spremite Mini prhke pite s jagodama s aromom vanilije i limuna te Brownie s finom kremom i uživajte u slasticama zbog kojih više nikad nećete svoju prvu jutarnju kavu piti natašte. Iako su primarno osmišljene za dječje partije, barem jednom tjednom ispecite desert Jagodičasti muffini koji će vam svojim izgledom i okusom uljepšat jutra prije odlaska na posao ili u školu, ali i opustiti i vratiti na sunčanu stranu ulice nakon stresnog i napornog radnog dana.

Svestrane jagode se savršeno snalaze i u čašama

Bez sumnje i sve omiljeniji deserti u čašama ne prolaze bez jagoda koje ih svojom upečatljivom crvenom bojom i finim okusom čine očima još primamljivijima, a nepcima još poželjnijima. Kao što to sam naziv govori Ljetni fit vanilija desert s jagodama nije samo ukusan već i zdrav i to ne samo zbog jagoda već i zbog njihova novopečenog prijateljstva s također zdravim chia sjemenkama. Kao stvorena za uživanje je i slasna inačica slavnog deserta, Tiramisu s jagodama koji baš kao i original koji potječe iz Venecije dokazano briše brige i podiže raspoloženje.

Bez sumnje, podjednako učinkovit podizač raspoloženja je i atraktivan crveno bijeli Desertni voćni žele u čiju se učinkovitost zahvaljujući okusima jagoda i kokosa, ali i velikoj pomoći Želina možete uvjeriti za samo 25 minuta.

Jagodičasti klasici koji nikad ne izlaze iz mode

Mnogi se vesele sezoni jagoda i zbog klasičnih slastica kojima se vraćamo i u kojima uživamo iz godine u godinu. Ako ste u potrazi za kolačima koji će i u vašem domu najavljivati vedrije i toplije dane, kušajte jedan od tradicionalnih kolača s jagodama koji već stoljećima ne izlazi iz mode, Šarlota s jagodama, kremasti kolač u omotaču od piškota inspiriran  slavnom tortom koja je nastala krajem 18 st. na engleskom dvoru u čast kraljice Charlotte supruge kralja Georga III. Pouzdajte se i u sve čari jednog od najomiljenijih kolača uopće, Cheesecake s jagodama , slasne baršunaste kreacije od mascarpone sira i kreme od jagoda. Sezonu uživanja u okusima kraljice bobičastog voća možete najaviti i slasticom Mirisni kolač s jagodama koja se ne prepoznaje samo po kupoli od šlaga, već i po miomirisima i okusima jagodama mariniranih s vanilijom, voćnim likerom i svježim listićima bosiljka.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.