Moj profil

Slastice bez kojih ne možemo niti ove jeseni

Obožavamo jesen! Volimo njezine boje, mirise, okuse... Volimo kada naglo zahladi pa se sva pića odjednom čine toplijima, svi začini su nekako mirisniji, ma čak su i peciva nekako mekša...

Obožavamo jesen! Volimo njezine boje, mirise, okuse... Volimo kada naglo zahladi pa se sva pića odjednom čine toplijima, svi začini su nekako mirisniji, ma čak su i peciva nekako mekša... A i priznajmo si da s dolaskom jeseni malo i odahnemo – jer  još je jedna bikini sezona iza nas...

Iznenadite svoje najdraže nekim slatkim jesenskim užitkom!

Pred nama je sada jedno opušteno doba, kada vrijeme kratimo skakanjem po lokvicama i velikom mjericom pečenih kestena, filmskim maratonima i slasnim palačinkama...

Točnije -vrućim palačinkama premazanim deeeebelim slojem Podravka džema od šipka! Takve palačinke serviraju se na velikom tanjuru, komada koliko stane, a ispod obavezno ide kuhinjska krpa... jer, koliko god godina imali, još uvijek ne umijemo palačinku napuniti s mjerom. Iako znamo da jedna tanana palačinka ne može podnjeti 3 pune žlice džema i znamo da ćemo se isflekati - svejedno – jače je od nas!

A tek bakina savijača s jabukama....mmmm.... Te domaće, reske jabuke tako su savršen par s cimet-šećerom!  Znaaaamo, znamoooo, govorili su i za Angelinu Jolie i Brada da su savršen par, pa eto što se dogodilo... No imajmo na umu da je veza jabuka, šećera i cimeta traje već stoljećima i jednostavno je neraskidiva.

No, kako ne bi ispalo da su u vašem domu samo mama (koja vješto okreće palačinke i još vještije uklanja mrlje od džema) i baka (koja vikendom oguli i nasjecka dvije kile jabuka koje potom uvalja u cimet-šećer) jedine prave kuharice, iznenadite ih vi jednim slatkim jesenskim užitkom!

Evo savjeta:

  • u puding od vanilije, dok je još topao, raspodijelite prepolovljena zrna bijelog grožđa i listiće badema. Netom prije serviranja ukrasite svoju jesensku poslasticu Dolcela šlagom i pospite s još listića badema.
  • Kesten pire raspodijelite u desertne čašice, te prelijte sa žlicom rastopljenog džema od jagode. Šlag je i ovdje obavezan.
  • Oslobodite baku muka i dovršite njezinu štrudlu na svoj način – jabuke uvaljane u cimet-šećer zapecite na razvaljanom lisnatom tjestu, za brzinsku Tart Tatin inačicu.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.