Moj profil

ŠARENI, PODZEMNI SVIJET MAŠTE

U  Gornjem svijetu,  fanfare su najavljivale Peto godišnje doba, a za našu  družinu to je bio znak za sastanak na samo nama znanom tajnom mjestu. Ispod tanke zavjese prvog mraka, jedan po jedan član ulazio je u neoznačeni, mračni tunel.  

 Družina broji osam članova – čini se vrlo malo, ali brojčanost nije uvijek znak i jačine – naprotiv, ova mala družina tek će pokazati svoju snagu u nastavku druženja!

U lijepo uređenoj dvorani, uz prigušenu svjetlost i muziku, družina se napokon skupila i mogla su se, napokon, vidjeti sva pridošla lica. Cilj ovog druženja jest  igra svakoga pojedinca u kojoj se ostvaruje dobitna kombinacija jedinstvena samo u ovom vremenu i na ovome mjestu.

Poznata lica spremna su na izazov:

DOMINO KOCKA – na crnoj podlozi nosi velike bijele krugove posloženim po dobro poznatom redoslijedu.

Krugova ima podosta i dobitna kombinacija iznosi 1-1 bijeli krug. Igra je započela, ali uz sve napore i njene želje, kocka stalno izbacuje kombinaciju 6-6. To je samo zagrijavanje i  vrijeme će pokazati je li nagrada došla u prave ruke. 

Da bi se sve odvijalo u njenu korist, kocka je svoj tajni alat pokazala na vrijeme (jedino je ovaj nož 😵bio na raspolaganju za rezanje naših slastica ),

 da se ostali igrači ne šale previše, jer ih vrlo lako može dotaknuti domino-efekt!😌

ŠIŠMIŠ BAT – ljubičasto-crna kombinacija kostima odlično mu pristaje. Raširenih krila, pomoću Bat-detektora pokušava izvesti svoju jedinstvenu kombinaciju šišmišariju i poletjeti spuštenih krila. Pokušaj za pokušajem, ali i dalje nikakvog pomaka. Ne odustaje i čeka svoju priliku.

RATNICA IZ GALAKSIJE KA – i dalje joj je nepoznata planeta življenja. Kosa posebnog sjaja odaje njene vještine kojima se poslužila da na druženje dođe vrlo uređena i neprepoznatljiva sebi samoj. Njezino najjače oružje je borba za održanje i očuvanje običaja i jezika koji je samo njoj razumljiv. Ustraj RATNICE – malo podrške ne šteti.

ZVONČICA – malena, krhka vila koja čuva svoja krhka krila. Radoznala i puna avanturizma pokušava otkriti tajnu svojih krila - posipa prah naokolo nebi li se rješenje ukazalo sada, baš na tom mjestu. Leprša i lijevo i desno, tajna ostaje tajna, a smješak joj pritom ne silazi s lica.

PINKI ZELENOKOSA – profinjenog stylinga, ova bi dama na Gornjemu svijetu vjerojatno izazivala uzdahe mnogih prolaznika. Umijeće i sklad boja i materijala današnja je njena odlika. Igra svoju PINKI igricu i čeka povoljni trenutak za završnicu.

ALISA – razdragana, dobroga srca, velika mala djevojčica u žurbi je i traženju neobičnog,  vrijeme na satu  i dalje stoji, a ona nas polagano vodi kroz neobične događaje i svoje avanture.  Istinski može komunicirati i s Gornjim i s podzemnim svijetom.

KRADLJIVICE No1 I No2 – kao crne blizanke,

poput  jeke,  u glas izgovaraju „MOJE“,

„MOJE“

. Iz sumnjivih torba vade svoja, navodno, nagrađivana spisateljska djela u riječi i slikama.

Svi prisutni odobravaju ova velika spisateljska djela,  riječima pohvale i  podrške, ohrabruju ih na još veće svojatanje. Dobro im to ide, istinski predobro. Na ljestvici popularnosti već su se daleko uspjele svojim dosadašnjim kradljivim dijelima! Uskoro će uzdići  na sam vrh vrhova.

 Da bi cijeli događaj prošao neometano, moralo se jesti i piti, degustirati slano (frigane lignje i inčuni iz Giriceslana torta od sira i krušaka, kulenova seka)

i slatko (mišići (fritule, Martina Pita, rolada od lemon curde, rolada od kestena (maruna), Marokanski kolač od badema i naranči,  kuglof)

 Sve uvijek svježe, ukusno i podatno za sva naša osjetila.

Veliki su to majstori osmislili i priredili, tortu napravili i nazivom proglasili "Maškare, ča moru maškare"

Naša družina voli ozbiljnost, ali još više smijeh i šalu, kao što nam je zapisano u Statutu. Mi smo se divno zabavile u našem šarenom, podzemno svijetu mašte.

 I dođe vrijeme odlasku. Kako smo ušle, tako smo i izašle – u tišini, a mrak je vješto izbrisao sve naše puteve.

Da li je to bio san ili java, dobra šala ili stvarnost - to neka sam čitatelj prosudi.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.