Moj profil

Otkrijte nezaboravne ukuse Srbije!

Coca-Cola je odlučila da kroz gastro serijal Nezaboravni ukusi Srbije pronađe mnoga tradicionalna jela i spasi ih od zaborava.

Svi znaju za suši, paelju, njoke, giros, te razna druga delikatesna jela po kojima se određene zemlje prepoznaju, ali da vas neko pita šta je bungur, verovatno biste se zamislili? Upravo zato što je srpsko kulinarsko nasleđe veoma bogato ali ne i svima tako poznato, Coca-Cola je odlučila da kroz gastro serijal Nezaboravni ukusi Srbije pronađe mnoga tradicionalna jela i spasi ih od zaborava.

Coca-Cola gastro putovanje

U autentičnoj kulinarskoj avanturi kroz 12 uzbudljivih epizoda koje se emituju na zvaničnoj Coca-Cola Facebook stranici, gledaoce vode kuvar entuzijasta Ivan Marković i radio voditelj Filip Ugrenović. Ivan i Filip su tako naučili kako se sprema samsa sa trljanicom, od čega se pravi urda i zašto bi šufnudle trebalo da budu asocijacija na Vojvodinu. Putujući kroz sve delove Srbije i upoznajući tradicionalna jela Ivan je pronalazio inspiraciju i da gledaocima ponudi svoju interpretaciju recepata baka koje su posetili.

Višemesečna izrada bilborda

Kako je Coca-Cola savršen pratilac uz hranu, bilo tradicionalnu bilo modernu, tako je i pratilac starih zanata, te su kao najava ovog serijala napravljena i dva ručno rađena bilborda. Štrikani bilbord sa motivima Zapadne Srbije postavljen je nedavno na Zlatiboru, dok je u Pirotu osvanuo tkani bilbord sa šarama tipičnim za pirotske ćilime.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.