Moj profil

Otkrijte koje su to glavne face u našim domaćim ulogama

Znate li da Podravka svakodnevno ulaže u vlastiti uzgoj i povećava udio domaćih sastojaka? Zato glavne uloge u proizvodima pod brandom Podravka igra povrće i voće hrvatske proizvodnje. Upoznajte krastavac u ulozi u kojoj ga niste mogli niti zamisliti, moć graška na svim poljima i ekstra popularnu papriku.

Krastavac u osvježavajućoj salati

Krastavac je onaj lik kojega pošalješ u sjeckalicu, a on se vrati kao glavna faca šopske salate.  Preuzeo je ulogu preukusnog hrskavog snacka, dok su mu glumačku podršku pružili već dokazano dobri Vegeta Maestro začini. Glumac koji je premazan svim namazima, isprobao je i onaj mliječni i dokazao da je i u njemu neodoljiv. Ovo je doslovno njegova rola, fantastično je odglumio zarolan u šnitu kulena, pršuta ili šunke. Uloge u stranim komadima nisu mu nepoznate, na grčkom vjenčanju nastupio je u umaku tzatziki. Podršku ovom karakternom liku često daje senf, a na njegovom isticanju dodatno rade kopar, peršin, sol, češnjak.

Grašak nezamjenjiv u rižotu

Domaći dečko zablistao je u ulozi svjetskih razmjera. Francusku salatu grašak je doveo do samog vrha. Prošao je sito i rešeto, hrabro se izdvojio iz rodne mahune, ali ostao je i dalje samo svoj. Neki ga smatraju još zelenim za ovaj posao, ali ako ste vidjeli što može napraviti s rižom u rizibiziju, onda znate da je car na svim poljima. S pravom je nazvan malom mahunarkom s velikim mogućnostima.

Paprika na svjetskom glasu

Paprika je prekooceanskog podrijetla, a na našem se podneblju proslavila originalnim sortama crvene paprike Pitoma, Slavonka i Podravka. Obožavatelji je prepoznaju gdje god da se pojavi. Neki smatraju da ima dva lica, blago i ljuto, ali jedno je sigurno – ne samo da može obojati jelo, može ga itekako oplemeniti. Iznimno je bogata, naročito vitaminom C, a posebnu popularnost donijela joj je uloga u ajvaru. Njezino ime isto se izgovara i poznato je na barem dvadeset i pet jezika. Popularnost je nije izmijenila pa se i dalje druži s patlidžanom i ne bježi od kućnih proslava kod ajvara.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.