Moj profil

Omiljeni okusi jeseni u desertima koji se ne peku

Doskočili smo mjerama štednje i izdvojili nekoliko prefinih jesenskih recepata za čiju izradu ne trebate pećnicu

Ima li što bolje od slastica u kojima se isprepliću jesenske arome jabuke, cimeta, bundeve, začinjene dunje i vanilije? Još kad tome dodamo jednostavnost pripreme i mogućnost uštede, odmah ćete ih poželjeti napraviti. Da, dobro ste pročitali – pripremom jesenskih deserta možete uštedjeti!

Jesen je stvorena za okupljanja u domu uz lagane razgovore, tople napitke i slatke zalogaje.

Naime, za vas smo izdvojili pet primamljivih i neodoljivo mirisnih recepata koji, osim nota jeseni, imaju još nešto zajedničko – lišeni su paljenja pećnice.
Što znači da i dalje možete uživati u raskošnim slasticama, a pritom biti u skladu sa situacijom štednje. Idealno, zar ne? Recepte donosimo u nastavku uz UPOZORENJE – nemoguće je odabrati samo jedan!

Čokoladna krema od batata

Preukusna krema od batata, šlag s Dolcela Burbon vanilija šećerom te komadići svježe naranče i čokolada glavne su zvijezde ovog jednostavnog i brzo gotovog jesenskog deserta u čaši, koji oduševljava svojim izgledom i mmm okusom. Priprema je vrlo jednostavna, a što je najbolje od svega – nema pečenja! Kuhanom slatkom krumpiru dodajte kakao, mlijeko, med, narančinu koricu i sol pa sve zajedno miksajte dok ne dobijete glatku teksturu. Kremu od batata premjestite u posude za posluživanje i ohladite, a potom dodajte šlag te ukrasite voćem i čokoladnim ostrušcima. Mljac!

Tiramisu s bundevom

Jedna od najomiljenijih slastica na svijetu (koja se ne peče!) našla se i na našem popisu deserta u kojima caruju omiljeni okusi jeseni. Naime, ova verzija tiramisua upotpunjena je kraljicom jesenskih specijaliteta, bundevom, koju nerijetko koristimo u glavnim jelima, no njezin slatkasti okus i kremasta tekstura savršeno su se oklopili u ovu bezvremensku poslasticu. Prožimanje kreme i keksa, karamelizirana bundeva, a sve to zaogrnuto mirisom Dolcela cimet šećera i Dolcela Bourbon vanilija šećera, u ovom desertu nas je oborilo s nogu, a vjerujemo da će i vas ako odvojite nešto više od pola sata vremena.

Torta sa želeom od jabuka i kremom od vanilije s makom

Omiljeni okusi jeseni stižu i u obliku torte sa želeom od jabuka i kremom od vanilije s makom. Ova dekadentna slastica odlična je ideja za druženja, ali i za prohladna popodneva kad vam se jede nešto ukusno i slatko. Priprema ne zahtijeva paljenje pećnice, a bogatstvo okusa isprepliće se u svakom zalogaju. Osim kiselkastih jabuka i fine vanilije, u svakom zalogaju osjetit ćete aromatični Vegeta Maestro cimet i Vegeta Maestro đumbir, koji će pojačati arome u ovom desertu i dati mu poseban šarm.

Jednostavna čokoladna parfe torta

Jednostavnost, kremoznost i hrskavost odlike su ove ukusne čokoladne torte, koja može savršeno poslužiti kao brzinski desert za svaki dan, ali i kao slastica koja zadivljuje u posebnim prigodama. Kombinacija ekspandirane riže s bijelom i tamnom čokoladom te parfe krema rezultirali su izvrsnim spojem primamljivih okusa i zanimljive teksture.  Za pripremu je dovoljno u kalup ravnomjerno utisnuti ekspandiranu rižu spojenu s bijelom čokoladom, preko svega nanijeti tamnu čokoladu, a potom dodati i izrađenu Dolcela parfe kremu. Poravnajte površinu, spremite u hladnjak na sat vremena i voilà! Vaš desert je spreman.

Torta od oraha, dunja i vanilije

Još jedna od delicija u kojoj ćemo rado uživati za vrijeme hladnijih dana je prefina torta od oraha, dunje i vanilije. Mirisna dunja savršena je aroma jesenskih specijaliteta, a ako joj dodate i žličicu Vegeta Maestro cimeta, dobit ćete pravu sezonsku rapsodiju okusa! Orasi će ovoj torti dati punoću okusa, Dolcela puding od vanilije željenu kremoznost, a vi ćete u svega 40 minuta imati poslasticu idealnu za guštanje uz topli napitak za vrijeme jesenskih popodneva. Trebamo li naglašavati da ni za ovaj recept ne trebate pećnicu?! U slast!

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.