Moj profil

Nemojte da vam kampiranje pokvare insekti, znamo trik koji će vas spasiti!

Boravak u prirodi, spavanje u šatoru pod zvjezdanim nebom ili u kamp kućici i kuhanje prve jutarnje kave na otvorenoj vatri. Zvuči kao prava idila i odličan način za bijeg od stresnih obaveza koje vas očekuju u gradu. Zato, dolaskom proljetnog vremena i visokih temperatura, sezona kampiranja je službeno otvorena!

Boravak u prirodi, spavanje u šatoru pod zvjezdanim nebom ili u kamp kućici i kuhanje prve jutarnje kave na otvorenoj vatri. Zvuči kao prava idila i odličan način za bijeg od stresnih obaveza koje vas očekuju u gradu. Zato, dolaskom proljetnog vremena i visokih temperatura, sezona kampiranja je službeno otvorena!

No, kako biste se tu večer zaista opustili i napunili baterije, za kampiranje valja biti spreman. Naime, osim šatora, vreće za spavanje ili potrebne opreme za kamp kućicu, donosimo vam popis najvažnijih stvari koje ne zaboravite ponijeti na prvo ovogodišnje kampiranje. Složiti listu prioriteta prije polaska uvijek je dobra ideja, a mi ćemo vam u tome pomoći.

1) Da se ne smrznete…

Neovisno o tome idete li na kampiranje samo sa svojim partnerom ili će u autu biti cijela ekipa i djeca, savjetujemo da dobro proučite vremensku prognozu i odredite točnu lokaciju za podizanje kampa i smještaj kamp kućice. Odredite unaprijed koju ćete odjeću imati na sebi, a koju ćete ponijeti u ruksaku. Savjetujemo da, neovisno o vremenskoj prognozi, ponesete toplu odjeću. Svibanjske temperature su danju ugodne, ali večeri znaju biti hladne.

2) Što je na meniju?

Što je kampiranje bez dobrog roštilja, sljezovih kolačića i ražnjića? Isplanirajte što ćete konkretno jesti i u kojim količinama, kako biste ponijeli točno onoliko posuđa koliko vam je potrebno. Pri tome, nemojte zaboraviti na sol, šećer, čaj ili kavu. Topli napitak iz aluminijske šalice za kampiranje je najukusniji!

Pro tip -  Ako se utaborite u blizini vode, piće možete rashladiti u rijeci ili jezeru.

3) Kako da vi ne budete na meniju?

Kampiranje je odličan način za rješavanje različitih stresora, no sve dok u tu jednadžbu ne uvrstimo različite insekte. Iako u prirodu odlazite sjediniti se s prirodom, to ne znači nužno da morate postati živući mamac za različite bube. U ruksaku ili u svojoj kampici, stoga, nikako ne smijete zaboraviti ponijeti Raid Essentials Triger sprej, pouzdano i učinkovito rješenje protiv insekata.  Budući da je cijela linija Raid Essentials napravljena s aktivnim sastojkom na biljnoj bazi dobivenim od cvjetova krizanteme, proizvodi su sigurni za cijelu ekipu, ali i za okoliš. Brzo se razgrađuju na suncu, a nemaju ni dodatnih mirisa. Osim toga, ovi proizvodi namijenjeni su i za korištenje u domovima, tako da Raid Essentials Triger sprej slobodno koristite i na otvorenom i u zatvorenim prostorima. Primjena je jednostavna, a novi Trigger iz spomenute linije pruža mjesec dana kontinuiranog djelovanja protiv gmižućih insekata (mrava, paukova, žohara, cvrčaka i srebrnih ribica) i pruža dugotrajnu zaštitu, a možete ga koristiti i za trenutno djelovanje, zaštita će svejedno biti dugotrajna. Dodatan bonus za ljubitelje prirode je i činjenica da se nalazi u boci koja je izrađena od 50 posto korištene reciklirane plastike. U asortimanu Raid Essentials nalaze se i sprejevi za leteće insekte, poput muha, osa, komaraca i moljaca, tako da ćete u potpunosti biti zaštićeni. Tu je i Raid Freeze sprej s nula posto insekticida koji trenutno zamrzava insekta kako biste ga lakše izbacili iz svog šatora. Pogodan je za korištenje u blizini djece i kućnih ljubimaca, a djeluje za svega par sekundi!

4) Sitnice koje mogu značiti

Naravno da je potrebno minimalizirati broj stvari koje nosite sa sobom budući da na kampiranju želite biti praktični, no poželjna je i određena doza udobnosti. Stoga savjetujemo da ponesete dekicu ili prijenosni hladnjak za hranu koju nosite sa sobom. Nije naodmet ponijeti i lijekove protiv bolova, posebno ako putujete s djecom.  Osim toga, uvijek ponesite i vreću za smeće kako biste lokaciju mogli ostaviti točno onakvu kakvom ste ju i zatekli.

5) Bela, briškula ili remi

Neovisno o tome putujete li s djecom ili ne, savjetujemo da ponesete loptu, frizbi ili rekete za badminton. Ako vas vrijeme posluži, to može biti odličan način zabave u kojemu sudjeluje cijelo društvo. Kartanje poslije večere uz vatru također je nezaobilazno!        

Fotografije: Envy.

Promo članak