Moj profil

Nek' bude sirovo, ali s puno ljubavi

Kako bi ove sezone i vi uživali u najfinijim sirovim slasticama, naoružajte se jednim dobrim blenderom, zalihom orašida, sezonskim, sušenim i bobičastim voćem pa bacite oko na savjete i ideje koje smo prikupili za vas.

Namakanje je obavezno

Za sirovi "karamel", datulje valja namakati minimalno 4 sata i potom ih uz dodatak vode usitniti. Ostalo sušeno voće, poput brusnica i grožđica također je dobro potopiti u vodu kako bi nabubrile i postale vezivno sredstvo podlozi sirove torte. Jednako tako, indijske oraščiće, bademe i ostale orašide valja držati u hladnoj vodi, najbolje preko noći, kako bi dobili najfiniju sirovu kremu za svoju tortu.

Samo oštro

Najfinije kreme od orašastih plodova, one divne, bez grudica, dobiju se tako da namakane orašide pošteno sameljemo u sjeckalici ili blenderu.

Logično – što je vaša sjeckalica jača i kvalitetnija – krema će vam zadavati manje muke. Što su nožići oštriji i bliži dnu – ostajat će vam manje neusitnjenih komadića.

Samo jedna kriška prave sirove torte zasitit će nas i zadovoljiti  želju za slatkim.


Trudite se, slijedite recept, no ako primijetite da se smjesa koju usitnjavate utaborila na dnu ili stjenkama sjeckalice – samo ju sastružite i potom dodajte malo vode od namakanja. Malo po malo, žlicu po žlicu, do glatke kremaste teksture.

Sirova ekipa s Coolke

Cheesecake bez trunke sira, a s maksimumom okusa, prva je sirova torta koju trebate isprobati.

Odličnu sirovu tortu s bobičastim voćem napravila je i naša KarlaSandra.

Želite li sirove strasti podići na još višu razinu, odvažite se na pripremu ove trostruko čokoladne sirove torte.

Podsjećamo! Sirove tortice veoma su zasitne pa nije loša ideja napraviti ih u nešto manjem kalupu. Tako ćete i uštedjeti na sastojcima, koji – primijetili ste – nisu baš najpovoljniji. Također, torte držite  u zamrzivaču, a na sobnu temperaturu ih izvadite kojih pola sata prije posluživanja.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.