Moj profil

Naš izbor najslasnijih sendviča, za velike i male

Ukoliko ste ljubitelj sendviča (a tko to nije?), svojim kreacijama dodajte i slasne home made coolkine sendviče koji prijaju u bilo koje doba dana i u svakoj prilici, uredu, školi, na faksu ili putu

Znate li koje je najpopularnije malo jelo na svijetu? Pa naravno, sendvič! No, znate li po kome je i kako sendvič dobio ime? Prema jednoj od legendi, za njegov je naziv zaslužan John Montagu četvrti grof od Sandwicha, strastveni kartaš, kojemu je jednog dana, 1762. godine sinulo kako da unatoč gladi nastavi s kartanjem. Zamolio je batlera da mu odrezak umjesto na uobičajen način, posluži između dvije kriške kruha, kako bi ga mogao pojesti bez tanjura i pribora za kartaškim stolom. Iako je naravno i prije bilo sličnih zalogaja, dovitljivi je grof, osim za ideju i naziv, zaslužan i za njihovu popularnost koja je diljem svijeta iz stoljeća u stoljeće rasla pa ste ih sigurno i sami počevši od djetinjstva, već tko zna koliko puta pravili, jeli i kupovali.

Doista, tko ne bi volio sendviče, ta zanimljiva mala jela s različitim namazima, umacima i nadjevima između dvije ili na jednoj kriški kruha ili u pecivu različitih okusa, oblika i veličina. Primjereni su za svaki uzrast, svačiji ukus i za svaku priliku. To nimalo ne čudi, jer ga baš svatko može jednostavno i brzo u bilo koje doba dana ili noći složiti, a potom i pojesti na licu mjesta ili podjednako jednostavno upakirati i ponijeti na posao, u školu, na fakultet, piknik ili na put. Stoga, svoju kućnu ponudu sendviča obogatite cool kreacijama koje su skrojene po mjeri i malih i velikih obožavatelja mnogima omiljenih finih malih zalogaja.

Klasični sendviči koje morate probati!

Iako je popis sendviča koji su postali omiljeni klasici diljem svijeta podugačak, itekako ih se, redom sve, isplati probati. Primjerice, svoju sendvič turu započnite klupskim sendvičem s hrskavom slaninom i pečenom piletinom. On je jedna od verzija klub sendviča, klasika omiljenih u brojnim klubovima i hotelima širom svijeta. Prema legendi ga je davne 1894. godine nakon kraja radnog vremena u Saratoga gambling clubu u New Yorku od ostataka iz hladnjaka sastavio, poslom i glađu izmučen pomoćni kuhar. Osladite se i slavnim reuben sendvičem kojega je po jednoj verziji osmislio vlasnik popularne zalogajnice Arnold Reuben, za gladnu i imenom nikad otkrivenu glumačku partnericu legendarnog Charliea Chaplina. Iako se o njegovoj povijesti ne ispredaju legende, među najpoznatije svjetske klasičare ubraja se i avokado sendvič. Svoju popularnost duguje svestranoj, a kod nas neopravdano zapostavljenoj egzotičnoj vrsti voća.

Sendviči za najveće fanove, djecu!

Slasne sendviče, koji uvijek cool izgledaju, jedu se ručicama i strašno su ukusni, ne vole samo djeca, već i mame. Razlog je između ostaloga što svojim izbirljivijim mališanima mogu u sendviču servirati i ono što na tanjuru ne bi ni okusili. Malo koje dijete može odoljeti u isto vrijeme slasnom i zdravom slatkom sendviču  od ne baš omiljenog im integralnog peciva. Naravno, među najdražim dječjim sendvičima su oni koji izgledaju kao da su izašli iz njihovih omiljenih crtića i slikovnica. Mališani će biti oduševljeni veselim i finim sendvičem klaunom ili bubamarom koji će prijati i najgorljivijim protivnicima zdravih sirnih namaza.

Sendviči za najizbirljivije Coolinaričare!

Svatko tko misli da gurmani ne vole sendviče grdno se vara, posebno ako su s delikatesnim sastojcima. Takav je primjerice sendvič s đumbirom  koji slasno združuje i sirove i pečene sastojke.

Baš kao što ih veliki gurmani vole jesti, tako ih i vrhunski kuhari vole kreirati pa se razmazite zdravim sendvičem,slasnom i zdravom kreacijom poznatog chefa Ivana Pažanina. Gurmani, ali i svi ostali zasigurno će se zaljubiti i u street sendvič od ramsteka i povrća koji je očaravajući već i na prvi pogled i na prvi griz.

Sendviči za one koji su u stalnoj utrci s vremenom! 

Iako ih ponekad bije glas da su nezdravi, nadasve praktični sendviči mogu postati i vrijedni cjeloviti obroci, kao stvoreni za sve koji pola dana provode u školi, na fakultetu, poslu ili home office-u. Stoga, se svakako, a posebno kada zbog obaveza morate ručati za kompjuterom, počastite pravim kraljevskim sendvičem. Nadalje, za sitne gladi u kućnom uredu ili tijekom napornog učenja, idealni su mali i slasni i praktični jednostavni sendviči za jednu ruku . Naravno, školarce će oduševiti i sendvič s finim sirnim namazom koji je kao izmišljen za veliki školski odmor, ali i za pauzu na fakultetu.  

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.