Moj profil

Mojih prvi mesec dana na COOLINARICI

Nisam bas osoba koja se preterano uspesno snalazi za kompjuterom, osim analiziranja i izvodjenja zakljucaka za mene vrlo jednostavnih i lako dostupnih (kada ih savladas) programa koji su mi trebali u poslu, svakako surfanja i citanja razlicitih informacija koje isti pruza.

Na stranice Coolinarike uputili me je kcerka. Prvo sam posmatrala, citala, a cesto se i divila receptima, savrsenim izvedbama... ponesto i isprobala,  bili vrlo zadovoljni rezultatom.

Osnovni razlozi koji su me inicirali da vam se pridruzim, su: pohvaliti i iskazati postovanje osobama koje su ulozile trud i nesebicno svoje znanje i umece podelile sa drugima.

Videla sam, da ja iz kulinarstva, u odnosu na sve sto se nalazi na ovim stranicama, nemam bas sto previse interesantno i novo dodati, ali lepo je dodati i sliku u vlastitoj izvedbi po necijem receptu, zar ne?

Nekako se ja tu uclanih, naravno uz tudju pomoc, ali, avaj, valja tu napisati nesto i o sebi i onome sto se u tvojoj kuci, porodici kuha...e, a za to mi je trebalo malo vise (ne sto se tice pisanja teksta) vremena - trazenja, pretrazivanja i za mene kompliciranih radnji koje su sastvani deo tog procesa. Kako je covek u neznanju smesan. Videh ja da mozes pitati i urednistvo, ali... Uspeh nekako, tuc-muc postavih, jedva, pritisni tamo amo i naravno tamo gde ne treba, ali uspeh da kliknem i gde treba, slucajno. Ociju izbuljnih, od silnog gledanja u ekran, kao da imam bazadovu. Uspeh! Kako malo treba da bi bio sretan za banalnu stvar, a da li je?

Pre ovih muka, surfam ja po receptima i, normalno kao svaka znatizeljna osoba, otvaram svaku stranicu Coolinarike pa tako i blog.  I gle!  Divno! Otkrih vrlo lepih clanaka koje i vredi procitati. Nekako je vecini ljudi, a i sebe ubrajam u te, najlakse komentarisati tudje radove, a uradi nesto i sam... Vidi ti nje kako to brzo naucih pisati komentare. : )  

Procitah u nekom od komentara da sa nestrpljenjem ocekuju svaki sledeci clanak, svatih bilo je i ranije tekstova od uvazenog clana. Vrti tamo amo pronadjoh sve tekstove i lepo se provedoh citajuci.. Znaci naucuh i to.

Slucajno, vrteci po nekim stranicama bez plana-konfuzno, nabasah na jedan vrlo, vrlo interesantan clanak, procitah ga u jednom dahu. Prijateljica dodje u posjetu, ja iskljucih kompjuter (tada, jos taj fazon „u omiljene“ nisam savladala haha), lepo se sve izgubi. Opet trazi prevrci, normalno, ne moze biti da ne nadjem kada je moja znati-zelja jaca od neznanja. Napisah komentar i tek posle videh da je isti proglasen za clanak godine. Bravo, bas po mojoj vokaciji. U medjuvremenu sam naucila da nadjem i blogove iz ranijih perioda, bas sam coolJ...  Moram priznati da mi je blog postao jako, jako, draga stranica koju prvo otvaram  i pregledam, a citam kada stignem. Neki clanci mi ulepsaju dan i podignu raspolozenje.

Sve je ovo lepo, ali valja ti staviti i neki recept, pa to je ipak i pre svega sajt o kulinarstvu, proucavala sam ja ta uputstva, ali bas i nisam sigurna, bojazan da ne napravin neku glupost je prilicno prisutna, blam mos mislit, napusti me ono cool raspolozenje...

Dolazi kcerka, evo meni pomoci (uzivamo u hrani i vise nego sto treba, a nikada mi nije bila u prioritetu - kazu da i ne kuham lose, ali to je po principu „doro jutro ogledalo-naj... sam“, kada si sam u kupatilu).
Casom napravih integralne kiflice (muz mi  kaze: znas li ti koliko je prljavstine u integralnom brasnu, ej covece to je u trendu, pa necemo valjda biti mimo sveta) i mafine - odskoro dobila od kcerke silikonski kalup (odlican), al sam fensi.

Dizana testa, testenine uopce su u genima svih nas ravnicara, te je to i prvo sto objavljujem. Inace miris pecenog kruha-hleba-leba za mene je miris nad mirisima. Kcerka to casom uslika, okaci, napisa recept. Bas se ponosim – cijim delom? Kako sve kcerke vole svoje oceve, nije moglo i da se tatin nedeljni rucak ne nadje na ovim stranicama, nije mama besposlicarila kuhala je supu i jos po nesto, te i to uredi nasa vrednica.

Na moj komentar da je sajt odlican,ali malo komplikovaniji, rece mi: mama ovde se, uglavnom nalaze mladji, kompjuterski edukovani, ljudi. Za mamu je ostavila upustva o postavljanju slika i recepata podrobno napisano i objasnjeno. Da li cu uspeti? Ako ne, cekacu da ponovo dodje. 

Za ovih, skor, mesec dana stekoh i drage cool prijatelje.
Vreme provedeno na ovim stranicama za mene je relaksacija, zaista uzivam, divno mi je sa vama. Drago urednistvo zaista sve pohvale za sajt, ali za nas koji smo kompjuterski diletanti mozda bi trebalo biti uputstvo tipa step-by-step,bar na prvoj stranici uclanjivanja, kako bi brze dosli do rezultata, znam da postoje uputstva za neke stranice, ali je mozda malo strucnije objasnjeno za znanje-neznalca kao sto sam ja. U svakom slucaju postoji mesto gde se moze pitati urednistvo i eto resenja. Najbolje se nauci na svojim greskama.

Drage i dragi moji, ako svaka moja greska, a bilo ih je i bit ce ih, izmami osmeh na vasem licu, a ne grdnju i prezir, osmehnut cu se i ja.   

Pregrst vedrih i veseli pozdrava KaMi

(Izvor slike: http://4.bp.blogspot.com/-8keFxTqDp2o/TZLv1nXRjNI/AAAAAAAAApY/NDWQ_z23Jwg/s1600/gorgeous_nature23.jpg)

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.