Moj profil

KREPAT MA NE MOLAT!

Praznik je veselja i duhovitosti. Peto je godišnje doba, a mi smo, kao i svake godine, otvorile škrinje svoje mašte i ušle svojom vlastitom čarolijom  u svijet u kojemu ništa nije ozbiljno.  

Prepustite se čarolijama, rastopite svoju tugu kroz naš svijet kostima, primjetite sitnice, šarene boje i nahranite svoja srca veseljem i srećom kao što smo i mi to učinile. Samo se jednom živi s tuđom maskom - u Petom godišnjem dobu koji nosi ime KARNEVAL! Ove godine u Caffe baru "GALA".

Raskoš i glamur kostima zasjao je kada se pojavila MISS COOL -

jedinstvena titula za posebno godišnje doba. Modni kreatori bili su dosjetljivi pa su izradili haljinu u crvenoj boji s bijelim dodacima kako bi naša MISS zabljesnula u svom najboljem izdanju. Lenta s posebno ispisanim slovima MISS COOL cijelo vrijeme nenametljivo pada s ramena, ali ne izaziva nikakvu nervozu kod dotične. Naravno, čarape i cipele su pratile ovu liniju crvene boje s bijelim dodacima. Stilisti su osmislili krunu s cool-dodatkom i nakit utkavši u njih predivne rubine, ali je završni "tač" svom izgledu dala sama MISS - na naušnice je dodala svoje osobno nasljedstvo - plavo-bijele cjediljke što je komentirala riječima:"Što ne valja izađe van, unutra ostane ono najbolje!"  Naravno da je svojom pojavom izazvala zanimanja svih prisutnih, a na pitanje za šta će se sada zalagati, domišljato je odgovorila: "Za MIR U SVIJETU!" 😀😀

Uskoro je prostor postao "tijesan" - "uletjela" je ROKERICA LILLY -

crvenu dugu kosu "zbacuje" pri svakom pokretu, a uske traperice i kožna jakna istiće njen vrući rokerski stil. Slika njene osebujne ljepote i stila govori tisuću riječi!

Nakon dva "šokantna uleta" dolazi nam stidljiva i slatka MIŠICA MINI -

ona donosi jednu uravnoteženost koja sve prisutne drži malo "na uzdama". Uvijek je draga i rado viđena u društvu!

Ali ne zadugo - "Za 100 kuna će da ti gatam" - eto nam stiže GATARAVESNA-

čitala bi ona nama sudbinu iz dlana i "prebirući" po kartama sudbine, pa stalno zbori "Će da ti gatam - daj 100 kuna...!"  Vjerujući u njenu vidovitost, pružamo znatiželjno svoje dlanove "na pregled", ali njene metode proricanja uvijek su iste - "će da putuješ, će da imaš troje djece, će da se oženiš."  Ozbiljnost njenih riječi daleko se usjekla u srca svih nas! Gatara je dala sve od sebe, ali joj to nije donijelo novčani dobitak, nije joj pomoglo niti kukanje "će da budem modra kad ne donesem kući pare, će da me onaj moj bije!"  Samo je na jedno zaboravila - nagradni poljubac tajanstvenog klijenta 😍

Budi danas netko sasvim drugi i dođi na karneval - sjetila se toga i jedna posebna POSLOVNA ŽENA -

odbacila je iz sebe ženu-domaćicu koja samo peče kolače i sačekuje svog mužića s viklerima na glavi. Ti su dani iza nje. Prikladno odjevena - u dobro skrojenom odijelu neutralne boje. A i izbor košulje daje joj dodatnu zanimljivost. Eto to je sposobna mlada, poslovna žena koja zna što želi! A danas želi dobru zabavu!

Za kraj, ali samo zbog posebnosti i simbola ovogodišnjeg veselja, predstavljam MORČIĆA ANI -

svojim glamuroznim kostimom plijeni posebnu pažnju. Kako i ne bi - tajanstven, crnih obraza s bijelim turbanom na glavi i zlatnim poprsjem bogato ukrašenim dragim kamenjem - takvo se bogatstvo rijetko viđa u posljednjem, slobodno bih rekla, stoljeću. Snaga bogatstva je velika, baš kao i njegovo srce i simbolika - zaštitni je znak najpoznatijeg i najluđeg godišnjeg doba i uvijek stoji na čelu organizacijske povorke. A zabavlja se na svojstven način - i kod ispijanja kave je poseban. 

❤️❤️ E, Moro, Moro - pa zar se kava ispija na slamku?

Bilo je to druženje za pamćenje, pravo karnevalsko, večer dobre užance - sretne i vesele, uz jelo i piće,

razgovor i smijeh, slikanje i naslikavanje.

 "KREPAT MA NE MOLAT" ili " Umrijeti, ali ne odustati!", a naš Riječki maškarani moto: "Bolje dobra zabava, nego sjedenje doma i "plakanje" kako se drugi lijepo zabavljaju i uživaju!

Sve je ovo bilo nestvarno-stvarno i jako zabavno, a za kraj vam dajemo po jedan STVARNI OSMIJEH -

najjeftiniju monetu koju dijelimo s vama na svim kontinentima svijeta.

Do iduće godine u isto godišnje doba 👋

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.