Moj profil

Kraljica zdravih bobica - aronija

Aronija spada u „supervoće“ zbog najvećeg sadržaja antioksidansa na svijetu (sadrži puno više antioksidansa od borovica, malina, kupina i sl.).

Zašto je aronija supervoće?

Aronija je voće koje ima osjetljivo sjeme, a da bi svoje sjeme zaštitila od UV zračenja, mora razviti vrlo velike količine obojenih pigmenata koji sudjeluju u metabolizmu, štite sjeme i sadržaj bobice od UV zračenja. Unosom aronije u organizam na taj način štiti se i čovjeka od slobodnih radikala i nekih agenasa koji izazivaju karcinom, a njezino blagotvorno djelovanje na organizam je višestruko.

Kako same bobice nisu previše ukusne za konzumaciju, one se prerađuju u sok, džem, čaj i slično. Dan započnite s čajem od aronije, zasladite se s džemom od aronije ili se okušajte u pripremi recepata s aronijom, ali svakako je što češće uključite na svoj jelovnik.

Kako pripremiti Pitu s aronijom

Zasladili smo se Pitom s aronijom, pa pokušajte i vi.

Za uspješan recept potrebno je imati sve sastojke na broju i kuhinjski pribor na stolu.

Najprije zamijesite prhko tijesto, ispecite ga, ohladite i premažite Podravkinim džemom od aronije koji će dati osebujan, aromatičan, nov, skladan okus koji se topi u ustima i zove na još.

Ovu do pola pripremljenu pitu treba završiti premazom od odlične kreme pripremljene s Podravkinim čajem od aronije i crnog ribizla, Podravkinim džemom od aronije, Podravkinim pudingom od čokolade, žumanjcima i mrvicom šećera.

_pita sa aronijom_5346.jpg

Na kraju pitu ukrasite Šlag pjenom Dolcela, ohladite i poslužite. Dragi gosti, najmiliji ukućani, prijatelji, a i vi sami uživat ćete u ovoj oku lijepoj, nepcu ukusnoj, a organizmu nutritivno bogatoj deliciji. Spoj lijepog, ukusnog i antioksidansima bogatog zalogaja, koji čini dobro vašem organizmu izloženom stresu i umoru. Uživajte.

Isprobajte recepte s aronijom u slatkoj varijanti. Birajte između Bademovog kolača s aronijom ili Kolača sa sirom i čokoladom.

_bademov kolac s aronijom_5323.jpg

_kolac sa sirom i cokoladom_5327.jpg

Aronija se odlično slaže i s mesnim jelima. Isprobajte Slatki lungić ili Pačja prsa s aronijom.

_pacja prsa sa aronijom_5332.jpg

_slatki lungic_5326.jpg

Dobar tek!

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.