Moj profil

Korisni savjeti i trikovi

Možda ovo već znate, ali nikad nije na odmet da se svi skupa malo podsjetimo...

-Mesne okruglice bit če još ukusnije ako dodate na kockice izrezanu gaudu ili cemembert. Dlanovima   napravite male polpete , na sredinu svake stavite po kockicu sira, pa oblikujte kuglice.

- Omlet bit će rahliji i sočniji aku u jaja umiješate 2-3 žlice sirnog namaza ili punomasnog vrhnja. Ako želite da jelo bude manje kalorično, možete u jaja dodati 2 žlice tople vode. Omlet pržite na laganoj vatri u tavi s poklopcem.

-Med koji vam je ostao na dnu staklenke, otopite u manjoj količini octa, tako da staklenku čvrsto zatvorite i dobro je protresete. Dodajte malo ulja, posolite i popaprite. Dobili ste vrlo ukusan i aromatičan preljev za salatu od povrća.

-Povrće će ostati u hladnjaku dulje svježe i hrskavo ako na dno ladice stavite nekoliko slojeva kuhinjskog papira koji će upijati kondenziranu vlagu i spriječiti kvarenje namirnica.

-Dizano pecivo dulje će ostati svježe ako tijesto umjesto vodom, zamijesite s kefirom. 

- Naresci se brzo oblaže kad ih pohranimo u hladnjak tako da se na njima brzo razvija plijesan. Da bi to izbjegli, zajedno s njima pohranite i nekoliko komadiće sirove tjestanine ( koja nije skuhana).

-Krumpir iz pećnice bit će lijep i hrskav ako ga tijekom pečenja pospete s malo brašna.

- Pohane odreske možete učiniti manje kaloričnim ako ih umjesto u krušnje mrvice uvaljate u pšenične mekinje (posije). Meso će biti hrskavije i aromatičnije.

-Ostatke slatkog vrhnja možete staviti i plastične vrećice za led i tako ih zamrznuti. Bit će vam dostupne  u malim količinama,ako vam bude trebalo za dovršavanje umaka.

-Jaja na oko vam se neće lijepiti za tavu ako najprije na vruće ulje stavite malo brašna, lagano ga popržite i tek onda na to razbijete jaja.

-Zelena salata brzo vene. Da biste je takvu mogli iskoristiti, očistite je i operite u zdjeli s vodom u koju ste dodali žlicu šećera. Šećer će uvenule listove učiniti hrskavima.

-Češnjak prije pripreme nakratko uronite u vruću vodu paćete mu lakše ukloniti ljusku.

- Prašak za pecivo nikad nemojte direktno miješati s mlijekom ili vodom jer će izgubiti svoja svojstva. Uvijek ga najprije izmješajte s brašnom.

-Na pudingu vam se tijekom hlađenja neće stvoriti korica ako ga vrućeg ulijete u posudice te ga pospete šećerom u prahu.

-Da se krumpir koji kuhate ne bi raskuhao, u vodu u kojoj ga kuhate, stavite žlicu bijelog octa.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.