Moj profil

Hrana za bolji izgled

Kako postoje namirnice s dokazanim wellness učinkom koje pogoduju ljepoti, zdravlju i mladenačkom izgledu naše kože, kose i noktiju bez obzira na kronološku dob, kompletni make-over naše vanjštine moguć je za stolom u našoj kuhinji.

Za glatku kožu, sjajnu kosu i čvrste nokte te vitko tijelo bez celulita nisu neophodni sati i sati provedeni kod kozmetičarke, u fitness dvorani ili na kirurškom stolu. Kako postoje namirnice s dokazanim wellness učinkom koje pogoduju ljepoti, zdravlju i mladenačkom izgledu naše kože, kose i noktiju bez obzira na kronološku dob, kompletan make-over naše vanjštine moguć je za stolom u našoj kuhinji.

Za postizanje i očuvanje vitke linije dobro je pojesti jabuku pola sata prije jela.

Ananas

Vitamini, minerali i elementi u tragovima te enzimi koji se nalaze u svježem ananasu garancija su čistog i sjajnog tena, a djeluju i protiv pigmentacijskih mrlja. K tome, ananas potiče probavu i izlučivanje tekućine, pa pogoduje vitkoj liniji i tijelu bez celulita i prava je zvijezda kratkotrajnih i učinkovitih dijeta.

Borovnice

Borovnice, ali i ostalo bobičasto voće, sadrže mnogo vitamina C, folne kiseline, bioflavonoida, kalija i kalcija, pa čuvaju elastičnost vezivnog tkiva i kože te pogoduju njenoj čvrstoći, zategnutosti i mladenačkom izgledu od glave do pete. K tome, vlakna koja pospješuju probavu i stvaraju osjećaj sitosti, pogoduju i vitkoj liniji.

Čili

Čarobna papričica ne pogoduje okusom samo brojnim jelima, već i našoj liniji. Vrijedni sastojci potiču probavu, izmjenu tvari, sagorijevanje masnoća, ali i produkciju hormona te osim na vanjštinu, odnosno na vitku liniju i glatko tijelo bez celulita, djeluju i na dobro raspoloženje koje je, odavno znamo tajna dobrog izgleda.

Čokolada

Vrijedni proteini, ugljikohidrati, vitamini i masnoće čine crnu, pravu čokoladu prijateljicom svake žene. Učinkovita je ne samo protiv PMS-a, već i starenja kože, posebno u menopauzi, jer je prokrvljuje, vlaži i potiče produkciju kolagena čineći je glatkom, čvrstom, zategnutom i zdravom.

Đumbir

Egzotični korijen potiče probavu i spašava nas kad pretjeramo s masnom hranom na našem tanjuru. U tim slučajevima naveliko doprinosi razgradnji masnog tkiva te nas oslobađa viška kilograma i celulita. K tome, savršeni je čistač kože koji lice i tijelo oslobađa proširenih pora, mitesera i bubuljica.

Grožđe

Zahvaljujući vitaminima A, C i E te B-grupe, mineralima i vrijednim voćnim kiselinama, slatke bobice pravi su eliksir ljepote na koji se uvijek možemo osloniti. Osim što brine o stanicama te tako pogoduje zdravlju i mladolikosti kože lica i tijela, potiče izlučivanje štetnih tvari i viška vode te tijelo čini vitkim i zategnutim.

Jabuka

Jabuka drži na propisnoj daljini ne samo liječnike, već i kozmetičare. Svojim sastojcima pogoduje izgradnji kože i vezivnog tkiva te razgrađuje masnoće čime se tope i suvišni kilogrami i celulit. Za postizanje i očuvanje vitke linije dobro je pojesti jabuku pola sata prije jela.     

Kelj

Različite sorte kelja i brokule prave su male riznice čarobnih sastojaka, posebno vitamina C i balastnih tvari koje pogoduju ne samo ljepoti kože, nego i zavidnoj liniji. Kako je kelj siromašan kalorijama, a čini nas sitima na dulje vrijeme, kelj je prava zvijezda dijeta i dokazani "čistač" organizma u vrijeme posta.

Kivi

Kivi je posebno bogat vitaminom C, balastnim tvarima i voćnim kiselinama te štiti kožu od isušivanja čineći je nježnom i baršunastom. Ima i dokazani anti-aging učinak i to ne samo na kožu. Naime, kivi je zaštitnik našeg mišićnog tkiva koje s vremenom itekako mijenja svoj oblik.   

Leća

Leća, bogata biljnim hormonima usporava starenje stanica kože i pomaže u stvaranju kolagena, pa je jako korisna u menopauzi. K tome, kako je bogata različitim sastojcima, a niskokalorična i zasitna, idealna je namirnica za sve koji žele izgubiti višak kilograma i masnog tkiva, bez posljedica za zdravlje.

Maslinovo ulje

I danas se pouzdajemo u odavno poznat i priznat hranjivi, ljekoviti i kozmetički učinak maslinovog ulja koje je istinska wellness namirnica, koja nam godi od glave do pete. Već i 1 žlica dnevno osim cijelom organizmu pogoduje i kosi koju čini sjajnom i čvrstom te koži koja postaje glatka i zategnuta.   

Papaja

Već i samo naziv apapai (drvo zdravlja) govori u prilog papaji. Papain i ostali enzimi potiču probavu koja je važna i za ljepotu i zdravlje kože. Sastojci učvršćuju vezivno tkivo, dok doista velike količine vitamina C, magnezija i kalija štite stanice kože od starenja, ali i zloćudnih oboljenja.

Paprika

Paprika je bogata vitaminom C te ne djeluje samo protiv različitih infekcija, već čuva i čvrstoću vezivnog tkiva. Zahvaljujući kaliju, kalciju, magneziju, bioflavonima te ostalim sastojcima ima i anti-aging učinak te kožu čini čvrstom, napetom i glatkom, a djeluje i protiv celulita i strija.

Peršin

Aromatični zeleni listići imaju snažan anti-aging učinak kako na kožu tako i općenito na organizam. Puni su vitamina C i E te betakarotena, dokazanog zaštitnika svih stanica našeg organizma. Kako k tome sadrži još i kalcij, magnezij i folnu kiselinu peršina doista ne smije nedostajati u wellness prehrani. 

Rajčica

Prava anti-aging namirnica uz obilje vitamina, sadrži i čarobni likopen koji štiti stanice kože od starenja, ali ga, dobro je znati, ima samo u termički obrađenim rajčicama. Osim što čisti kožu, sužava pore i djeluje protiv mitesera, gotovo da ne sadrži kalorije, pa je u ime ljepote možemo jesti do mile volje.

Zeleni čaj

Zeleni čaj bogat vitaminima i mineralima osim što štiti cjelokupni organizam od starenja, ima snažan učinak i na našu kožu. Ne samo da je regenerira, vlaži i čuva od starenja, već je čisti i sužava pore. K tome, briše crvenilo i smiruje kožu razdraženu stresom.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.