Moj profil

Gljivarenje i gljivarsko druženje

Ako ste ljubitelj specijaliteta od gljiva, vikend pred vama ponudit će bogat program s branjem gljiva u njihovim prirodnim staništima, prigodna predavanja i izložbe te degustaciju gljivarskih specijaliteta

Gljivarimo zajedno

Mir koji vlada ispod debelih krošnji, meka mahovina pod nogama i svjež zrak svakako su pozivnica da se ove jeseni uputite u šumska prostranstva i napunite svoje baterije. Ako ste ljubitelj specijaliteta od gljiva, možda su manifestacije s branjem gljiva u njihovim prirodnim staništima, prigodna predavanja i izložbe te degustacija gljivarskih specijaliteta pravo mjesto za vas.

Jedno takvo nadolazi nam i 14.9.2013. (Dan gljiva u Ravnoj gori) kada će ekipa vrsnih kuhara s Coolinarike predstaviti i svoj način pripreme gljivarskog kotlića i pritom predstavljati naše boje. Sljedeći dan, 15.9.2013. predviđen je i za okupljanje većeg broja članova Coolinarike, pa vas pozivamo da nam se pridružite.

Moj gulaš od gljiva

Za sve vas koji ćete se potajno okušati u pripremi nekog dobrog jela od gljiva i predstaviti ga svom kućnom žiriju predlažemo jedan prigodni recept za pripremu gulaša od gljiva kojim i sami možete konkurirati napravite li natjecanje u spremanju gljivarskog kotlića u vlastitom dvorištu.

Za razliku od kotlića koji se pripremaju s različitim vrstama mesa, kotlić s gljivama bit će gotov vrlo brzo jer se gljive ne trebaju dugo kuhati. Bez dosta luka i dobre Podravka pancete ni ne krećite u avanturu, a raznovrsnost gljiva dat će bogatiji okus vašem gulašu.

Naravno da će najviše lovorika pobrati dominantni vrganj uspijete li ga ubrati. Ako ne, u sušenima je sačuvan njegov bogati okus, pa ga na vrijeme namočite, a vodu od namakanja svakako dodajte u lonac.

Uz dobru žlicu Vegete, malo bijelog vina i lovora približavate se vrhunskom finalnom okusu svog finog gljivarskog kotlića. Malo vrhnja i peršina daje završni dodir vašem novom favoritu među gulašima.

Gulaš od gljiva_5307.jpg

A postoji li u vašim jelima s gljivama neki tajni sastojak, rado bismo ga pročitali među vašim receptima.

Uživajte u ovom finom gulašu od gljiva i veselimo se susretu s onima koji dolaze ovaj vikend u Ravnu goru.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.