Moj profil

Doznajte koji su glavni glumci u našim najnovijim receptima

Znate li da glavni sastojci nekog recepta uvijek imaju neki x faktor po kojem se ističu među ostalima? Slično je i s Podravkinim super facama među proizvodima.

POHANI KISELI KRASTAVCI

Nije nimalo neobično kada poslužite paniranu piletinu ili tikvice, ali panirane kisele krastavce ne susrećete baš u svakodnevnoj ponudi. U ovoj su kombinaciji dobili glavnu ulogu preukusnog hrskavog snacka. Poslužite ih uz umak od grčkog jogurta i aromatičnog kopra, koji se s krastavcem slaže kao najbolji filmski par. Čak zajedno uspijevaju u povrtnjaku, jer susjedstvo ima pozitivan međusobni učinak.

KOŠARICE S AJVAROM I GRAŠKOM

Pozovete li goste na druženje, nemojte im odmah otkriti da će glavne face među zalogajima biti košarice od lisnatog tijesta punjene kombinacijom ajvara, mozzarelle i graška. Neka se na licu mjesta uvjere zašto je grašak takva faca i zašto je zaslužan za savršeni party zalogaj.

BRUSKETA S NAMAZOM OD GRAŠKA

Ideja za zeleni doručak na prepečenom kruhu uz mekano kuhano jaje dolazi u obliku namaza od graška. Zajedno s probranim začinima čini savršenu nadopunu ploški kruha ili brusketi. Aromu ovog zalogaja dodatno naglašavaju peršin, vlasac i češnjak, a boju ističe modrozelena alga spirulina. O samom x faktoru graška govori činjenica da su ga stari Grci opjevali, a jedan od najstarijih recepata iz tog doba je puding od graška, luka i začina.

BEZGLUTENSKI WAFFLI  S GRAŠKOM  

Kako vam zvuči pečeni grašak iz aparata za wafle? Naime, spoj graška, sira i jaja iz kalupa za waffle odlikuje jednostavna, a efektna priprema pa do brzog obroka možete doći u samo u 10 minuta. Grašak se zbog znatne količine proteina i ugljikohidrata kroz povijest tretiralo kao važnu namirnicu.  Iako kombinacija graška u vaflu ne zvuči na prvu kao savršeni spoj, zapravo su  idealan doručak ili međuobrok za sve koji izbjegavaju gluten. Zanimljiva činjenica vezana uz vafle je da prvi električni pekač za vafle datira iz 1911. godine. Isprobajte bezglutenske waffle  s graškom, a do savršenstva nedostaje još samo žlica ajvara.

PRELJEV S TEKUĆINOM OD KISELIH KRASTAVACA

U skladu sa zero waste životnim stilom, predlažemo da iskoristite tekućinu od kiselih krastavaca. Dobit ćete savršen preljev za salatu ako samo u staklenici pomiješajte preostalu tekućinu, maslinovo ulje i začine koji vam odgovaraju. Bitno je da se sve dobro poveže pa s kombinacijom od ovog preljeva, povrća i žitarica otkrijte nove okuse, arome i teksture. 

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.