Moj profil

Cool artisti

Ovaj puta vam predstavljam kulinarske umjetnike. One čija se mirna ruka, strpljenje i ljubav prema kuhanju pokazuju u kreacijama koje ostavljaju bez daha.


Već neko vrijeme ih pratim. 🙂 Već neko vrijeme im se divim. Već neko vrijeme me oduševljavaju svojim kulinarskim kreacijama. A primijetila sam da i većinu Coolinaričara ne ostavljaju ravnodušnima. Predstavljam ih abecednim redom, a ako sam nekoga, prema vašem sudu, ispustila, svakako me u komentarima nadopunite.

alek je specijalista za izradu fantastičnih torti i šarlota koje u njenom opusu na Coolinariki zauzimaju trećinu recepata. Izdvajam Veselu šarlotu, Kaktus tortu od kestena, Mirisni zamak s narančom, Božićno drvce od palačinki i jednu od njenih praktičnih nepečenih torti - Nepečena tortica s malinama. No ono po čemu je svi Coolinaričari prepoznaju su ukrasi od šećera, marcipana, fondanta i royal icinga. Izdvajam samo neke, a svi su fascinantni. Ukrasi od vučenog šećera, leptir od šećera, čipkaste dekoracije, patak od marcipana i fondanta, cvjetni ukrasi - kale i tulipani, likovi iz bajki Pepeljuga i Matovilka do cjelovitih kreacija - cvjetnih aranžmana, gumpaste kutijice s cvijećem, bonsai torte do akvarijum torte.

Za sebe kaže da "obožava kreativnu kuhinju, a najviše slatkiše i rad s tijestom. Kad se zadubi u posao (kreativni), ništa je ne može spriječiti dok to ne završi." Predstavljam cipelicu. Počastila nas je Pijanim datulama, Satom od tijesta, Čokoladnim jajima i Tortom za uspjeh. Iako ovaj puta ne želim umanjiti njen trud oko unosa recepata, njene kreacije kolača i torti posebna su priča. Uživajmo u Novogodišnjim dječjim biskvitima, Korpicama od tijesta, Torti i violini, Dekorativnoj pogači, Kofer torti, Torti orhideja, Torti čajnik, Cool rođendanskoj torti, Kutijici, Torti za njenu frizerku i Torti za Lily inspiriranoj Pčelinjim filmom i ribicom Nemo.

Počela sam je pratiti nakon unosa recepta Torta "Zamak iz snova" i Torte "Vrećica puna bombona". Grozdanka nam je poklonila ideju za uskršnje košarice, a zatim nas je definitivno osvojila fantastičnim kreacijama torti. Torta tašna, Torta "My little Pony", Torta "Jezero radosti", Poklon torta, Torta Babi i Thumper, Torta "Moja sirena", Torta "Minnie Mouse", Torta Jagodica Bobica, Torta Penguins Village. Ni kolačići ne zaostaju - svjećice i školjkice, srca za one koje volite, baby cars, medo kiflice, cvet vanilci. Nadam se da će ih biti još.

Kada bi kojim slučajem otvarali cool slastičarnicu, sigurna sam da bi odmah znali tko bi bio glavni kreator slastica. Naša cool chefica - mignonne. Iako smo o njoj već pisali, svaki puta nas ispočetka oduševi nekom novom idejom i slatkom maštovitom delicijom. Iako priprema prekrasne, bajkovite, dječje i svadbene torte, osobno sam oduševljena njenim minijaturama. Badem praline, Kruškice, Keksić, Medene figurice, Jafa kockice i bombice, Rum punč šnite, Labudić i moj favorit - Korpice s voćkicama. Veselim se svakoj novoj kreaciji, a kapaciteta za slastičarnicu imamo. 🙂

Na njenom profilu stoji rečenica - obožavam da radim torte, a obožavam i coolinariku. I mi joj vjerujemo :), osobito kada su torte u pitanju. nelena radi razne prigodne torte, ali zanimljive su ideje koje vode do završne slastice. Prava proljetna torta za rođendan, druga za ljubitelje gerbera pa onda torte Dvorac, Traktor, Coolinarika. U zadnje vrijeme nam iz njene radionice dolaze sitni kolači i još sitnih kolača i još sitnih kolača. Ideja sigurno ni u budućnosti neće nedostajati.

schloss je u suprotnosti s gore navedenim korisnicama, jer s nama dijeli ukrase i rezbarije od povrća kojima ukrašava hladne nareske ili s njima poslužuje svakodnevne obroke. Jedna od njenih dekoracija koje, kako sama kaže, radi s puno volje, kale od komorača, cvjetni aranžman, ukrasne rotkvice, ukrasni listovi, cvjetići od mrkve i mladog luka, ribice, ptice, aranžman stiže proljeće. Ponudila nam je i šeširiće uz stopice u snijegu, korpice, sitna peciva, a od nedavno se okušala u pripremi slatkih ukrasa. Nadamo se da će nam njena radionica donijeti još puno noviteta, kako slanih, tako i slatkih.

Ovo je bio samo kratki prikaz kulinarskih umjetnika kojih svakako ima još, a na stranice Coolinarike dolaze i novi potencijali. Dijeljenjem znanja svaki dan učimo i stvaramo nove vrijednosti. Veselim se svakoj novoj tehnici i radionici. 🙂

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.