Moj profil

Čokoladne slastice: Deserti kojima rijetko tko može odoljeti

Rijetko tko može odoljeti dobroj čokoladi. Duge povijesti obožavanja, ova namirnica mnogima uvijek ostaje favorit u kuhinji. Neke je kulture tradicionalno koriste u slanim jelima, ali mi ćemo govoriti o onome što najbolje znamo – čokoladnim desertima.

Ona nam u malim količinama pomaže u koncentraciji, a može nam i vratiti dobro raspoloženje. Bogata je fosforom i magnezijem, sadrži i veće količine željeza, cinka i kalija. Što je veći udio kakaa u čokoladi, njezina je kvaliteta veća. Uvijek je in, deserti u kojima se nađe su najfiniji. Dobro se snalazi u bezbroj recepata među kojima smo izdvojili one najbolje.

Za najveće čokoljupce

U ovim receptima sve pršti od čokolade. Tamna, klasična ili bijela, svaka će pronaći put do vašeg srca.Već tradicionalan lava cake sočan je i brz desert kojeg možete rashladiti sladoledom.

Dodavanjem voćnog likera i nešto pistacija nastaje aromatični lava muffin koji će ispuniti cijeli dom mirisima. Kolačići jednako sočnog okusa i punog mirisa imena souffle, klasik je čokokuhinji.

Utoplite se novim oblicima čokolade i uzbudite osjetila

Prava čokoladna rapsodija događa se u čokoladnom kuglofu. Za ovom će slasticom poludjeti sva vaša osjetila, a najbolji je dio što priprema nije zahtjevna.

Kada se čokolade ne možete zasititi, pripremite je duplo! Double choco brownies i Lino lada fondue zadovoljit će potrebe i najzahtjevnijih.

Čokoladne bombice iz čaše

Deserti u čašama izgledaju privlačno i praktični su za konzumaciju. Poslužuju se u prigodama ili čuvaju u hladnjaku. Čokolada vam neće moći pobjeći.

Brz za pripremu i gotov bez pečenja, čokoladni desert od avokada oduševit će vas na prvu. Bademi, datulje, cimet, ova sasvim drugačija slastica puna je sastojaka koje obožavamo. Kremasti desert krije se u čašici punoj pudinga kojem se pridružuje aroma naranče. Kako je ponekad manje - više i jednostavne stvari mogu biti fine.

Ako imate samo 15 minuta te su gosti već na putu, puding pomiješate s voćnim likerom i šlagom i impresionirajte ih odličnom kombinacijom.

Muffini su također sigurna opcija s čijom se varijacijom možete igrati. Mi smo ipak izabrali onu s voćem.

Torte, tortice

Torte su u životu od velike važnosti. Pripremamo ih kada slavimo, a tu su i da nas tješe. Mogu biti okrugle i kockaste, na kat ili dva, no najslađe su kad mirišu na čokoladu. Jedna takva je profiteroli torta na kojoj se ljube ganache od čokolade i maline. Ovaj recept svakako sačuvajte za kasnije.

Crno bijelu kombinaciju upotpunite lješnjacima kako biste dobili brzu double choco tortu. Jednako brza bit će gotova i čokoladna torta bez pečenja s omiljenom Lino Ladom. Poslužite se ovim receptom kada želite slatki zalogaj ili pokucaju neočekivani gosti. Ako ste pak strastveni majstor za slastice, uhvatite se u koštac s čokoladnom tortom u srazu s narančom. Nakon što je probate neće vam biti žao vremena provedenog u kuhinji.

Bez brašnastih proizvoda predstavljamo kikiriki tortu. Bilo da ste itolerantni na gluten ili samo želite malo promjene, ovo je desert za vas.

Priložili smo samo neke od nebrojeno mnogo slastica u kojima je čokolada u prvom planu. Svaki dan bogatiji smo za nove recepte koji je na nove načine koriste.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.