Moj profil

7 njami home made blagdanskih poklona

Za sve koji, baš kao i mi coolinaričari, vole darivati jestive poklone odabrali smo sedam prigodnih slatkih i slanih home made delicija koje će oduševiti ama baš svakog gurmana.

U maštovitoj šumi cool recepta za zalogaje koji, osim na našim tanjurima, mogu završiti i kao vrlo poželjan poklon izabrali smo sedam aduta koji će razveseliti svakog, ma baš svakog gurmana i učiniti mu božićne i novogodišnje blagdane još ljepšim, mirisnijim i slasnijim!

Stoga ne oklijevajte, napišite popis prijatelja, izaberite njami poklon baš po njihovoj mjeri, nabavite sastojke i pravac kuhinja!

Coolinarika je puna i poklona, i to baš onakvih kakve mi najviše volimo, jestivih i slasnih?!!!!!

Naravno, ne zaboravite ni na blagdansku ambalažu (prigodne boce, kutije, podloške, staklenke, papire, mašne…) koja će itekako pridonijeti uživanju u darivanju i  primanju poklona.

1. Kolač sa sušenim voćem

Tradicionalan, mirisan i ukusan kolač sa sušenim voćem i orašastim plodovima uvijek je dobrodošao i poželjan jestivi poklon, posebno ako je k tome još i neobičan kao ovaj koji se priprema s čajem.

2. Čokoladni liker

Mmmmm, ovaj ukusan home made čokoladni liker više je nego prigodan poklon s dvostrukim djelovanjem koji će najprije svojim čarima pridonijeti iskričavosti blagdanske atmosfere, a potom, po potrebi, i otjerati blagdansku depresiju.

3. Nenadmašne Čokolino kuglice

Bez svake sumnje, kutija lijepo upakiranih, vrlo originalnih, maštovitih i po okusu nenadmašnih čokolino kuglica raspametit će i male i velike članove kluba obožavatelja legendarnog Čokolina.

4. Chutney od luka i suhih šljiva

Mirisan i slastan, ma pravi zimski i blagdanski chutney koji će svaku krepku, mesnu ili sirnu blagdansku deliciju učiniti još raskošnijom kao stvoren je poklon za svakog cool gurmana.

5. Pašteta od guščjih jetrica

Ma tko je vidio blagdane bez fine domaće slasne guščje paštete koja se skriva ispod blagdansko crvenog želea od crnog vina koja stoga ne oduševljava samo svojim okusom već i izgledom?

6. Non plus ultra kolačići

Prigodne, ali i pomalo zaboravljene blagdanske prhke sitne kolačiće s pekmezom i kapicama od bjelanjaka obvezno ispecite prema načelu koliko prijatelja, toliko pakiranja s ovim ljupkim ljepotanima.

7. Praline

Ne, ne i ne, zarazno slasne i svima poželjne čokoladne praline nipošto nisu pretvrd orah za vaše slastičarsko umijeće, posebno ako ih pripremite po našem vrlo, vrlo jednostavnom, a jako ukusnom receptu.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.