Moj profil

5 najboljih grickalica za putovanje ili sportski vikend

Donosimo prijedloge koje grickalice ponijeti ako s društvom ideš na vikend putovanje, izlet u prirodu ili planiraš sportski vikend na biciklu, ali i ako ti treba međuobrok, slana ili slatka pauza na poslu ili u bilo kojem trenutku tijekom aktivnog dana.

1. Svježe voće ili orašasti plodovi s jogurtom

Voće je ukusno i podiže energiju pa je omiljen i čest zalogaj na putovanjima, izletima i kao međuobrok u bilo koje doba dana. Uz voće možeš ponijeti obični ili grčki jogurt i umiješati bobičasto voće poput jagoda, borovnica, malina, kupina ili narezati breskve, kruške, jabuke, grožđe. Ovakav domaći jogurt ukusniji je od kupovnog, a izvor je bjelančevina i vlakana uz zdravu dozu šećera.

S bananama se odlično slaže maslac od kikirikija koji možeš namazati na kriške banane i dobiti brz obrok koji je prava energetska bomba. Osim svježeg voća, dobra ideja je ponijeti i orašaste plodove poput badema, lješnjaka, oraha koje također možeš jesti s voćem i jogurtom, a izvrsna su grickalica za povratak energije.

2. Domaći krekeri ili zobeni keksići od banana

Ukusni keksi ili krekeri praktični su za ponijeti na izlet, putovanje, na posao ili u školu, a svatko ih može pripremiti kod kuće uz minimalno sastojaka. Za domaće krekere potrebno ti je brašno, voda, sol te maslinovo ulje ili maslac. Možeš koristiti obično brašno ili pomiješati s pola integralnog. Od 200 g brašna, 100 ml vode, 60 g maslaca i žličice soli umijesi tijesto, razvaljaj što tanje i izreži željene oblike, izbockaj ih vilicom i peci oko 15-20 minuta. Možeš dodati i sjemenke po želji, ali i sir.

Još je lakše i brže pripremiti zobene kekse s bananama. Vilicom izgnječi dvije što zrelije banane i pomiješaj ih s oko 200 g zobenih pahuljica. Rukama oblikuj kuglice i s malim razmakom stavi ih na lim za pečenje te ih malo spljošti. Peci ih oko 15-20 minuta. Ovi keksi neće biti hrskavi nego i dalje pomalo mekani, ali odlični su i idući dan. U ove keksiće možeš dodati i mljevene lješnjake ili nasjeckanu čokoladu.

3. Pečeni slanutak ili čips od povrća

Slanutak brzo može postati hranjiva grickalica bogata vlaknima. Možeš skuhati slanutak ili koristiti onaj iz konzerve, samo ga prvo ocijedi i osuši te začini maslinovim uljem, solju, paprom, češnjakom u granulama, mljevenom crvenom paprikom ili drugim začinima koje voliš i peci ih na papiru za pečenje u pećnici oko pola sata.

Na isti način možeš pripremiti i čips od raznog povrća. Najpopularniji je kelj, ali možeš isprobati i ciklu, mrkvu, špinat, batat, tikvice, butternut tikvu...

Listove kelja začini maslinovim uljem, raširi na papiru za pečenje i peci oko 15 minuta. Možeš dodati i začine koje voliš, sol, papar, češnjak u granulama, mljevenu crvenu papriku, cimet...

4. Narezano povrće s domaćim umakom po želji

Povrće je ukusno i kao sirova grickalica u kombinaciji s ukusnim domaćim namazom ili umakom. Celer ili mrkva se odlično slažu s humusom (namazom od slanutka, maslinovog ulja, češnjaka i limuna, često i pasta od sezama), krastavac s Tzatziki umakom (grčki jogurt, maslinovo ulje, češnjak i kopar), a guacamole (namaz od avokada, limuna ili limete, češnjaka) s paprikom.

5. Lino Lada Pillows

Ljubitelje Lino Lade, ali i sve koji obožavaju slatko, oduševit će Lino Lada Pillows u dva okusa. Grickalice ogrnute omotom od žitarica, a s prepoznatljivim Lino Lada okusom možeš ponijeti sa sobom na izlet ili putovanje jer stanu u svaku torbu i prikladne su za konzumaciju u svakoj situaciji. Idealan su slatki zalogaj za sve koji žele uživati u okusu Lino Lade u svakoj prilici, primjerice u pauzi između treninga, nakon vožnje biciklom ili bilo koje druge sportske aktivnosti, na putovanju automobilom, vlakom, na planinarenju, izletu, vani na školskom odmoru i u pauzi na poslu. Lino Lada vrhunski je kremni namaz prepoznatljivog okusa, a sada dolazi u oblicima prikladnim za konzumaciju na mjestima na koje nije praktično nositi Lino Ladu i kruh.

Lino Lada Pillows Milk punjeni su s 55% Lino Lade milk, a Lino Lada Pillows Nougat punjeni su s 55% Lino Lade nougat, oba okusa idealan su omjer žitarica, mlijeka, lješnjaka i kakaa, savršeno hrskavi, a praktični jer stanu u džep i prikladni su za uživanje u svakoj prilici. Slatka pauza vraća energiju, diže raspoloženje i vraća osmijeh na lice nakon aktivnog dana te okuplja i povezuje prijatelje, obitelji i kolege. Ne mažeš! Samo smažeš!

Izvor: missGastro.hr

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.