Moj profil

3. Tjedni meni za malene (i velike)

Evo nas opet sa glavnim jelom-ručak za velike i malene. Pripremila sam vam pregled novih sedam obroka. O nekima sam već pisala u svojim receptima pa neću pretjerivati s opisivanjem. Uživajte!

Ponedjeljak: Grah s ječmom i suhim mesom

Znam da se opet ponavljam ali šta reći nego da variva stvarno najbolje prolaze kod mojih malenih. A otkako su oni došli u moj život i meni su definitivno postala omiljena jela. Cijelokupan obrok na žlicu, pojeli svako svoju zdjelicu i siti nastavili igru do popodnevne marende.

Utorak: Polpete sa pireom od krumpira i brokule

Očito im je zanimljivo imati šarenilo boja na tanjuru pa je tako i ovaj zeleni pire prošao jako dobro. Meso sam im dodatno usitnila kako bi im bilo lakše klopati. Malo je dulje potrajao ručak sli se isplatio. Tanjurići i ovaj put ostali skoro prazni. 🙂 Danas su nam na druženju bili moja prijateljica i njezin sinčić, naš vršnjak i svi smo skupa jeli! Obožavam takve trenutke. 🙂

Srijeda: Fritata

Mislim da sam dvije varijante fritate već prezentirala u svojim receptima, makar kod nje nikad ne mora ništa biti isto. Stavite povrće u nju koje god želite. Ovoga puta sam stavila i mrkvu uz tikvice i brokulu i dala je ne samo šarenilo na tanjuru već i odličan ukus jelu. Špek i sir sve su samo zaokružili kako bi ovo bilo odlično samostalno jelo. 🙂

Četvrtak: Sarma sa pireom

Hvala svekrvi koja je pred nekoliko tjedana nakuhala pozamašnu količinu sarme. Jedan dan smo je jeli, a ostatak sam zamrznula za dane kada ću se i ja htjeti malo odmoriti i ne kuhati. 🙂 Osim pirea naravno. Ovaj put bez dodataka. Dečko je pojeo cijelu porciju, ali curka je brljala po jelu. Da li možda ne voli malo kiseliji obrok ili nije bila gladna, provjeriti ćemo idući put. Ovoga puta pojela je nešto malo manje od polovicu obroka.

Petak: Pizza sa cvjetačom

Recept sam već napisala pred neko vrijeme. Ovo je bio jedan brzinski ručak jer smo cijelo jutro bili na druženju kod našeg malog prijatelja u susjedstvu pa je mama nabrzinu složila pizzu dok su bebulinci imali svoj beauty sleep. 🙂 S obzirom da su u gostima papali puno jer tako je to kad se non stop igra s društvom onda su smazali trokutić pizze i igru nastavili kod kuće.

Subota: Oslić alla bakalar

Kad god planiramo ovo jelo, uvijek ga prepustim svome mužu jer ga je i prvi put on pripremao. Oslić s krumpirima zapečen u pećnici u svom soku s dodatkom maslinova ulja....ma nešto prefino. I klinci smazali svoju porciju bez pogovora. Sada smo spremni za popodnevno lutanje po shopping centru (mama i tata traže novu kuhinju pa i maleni idu u obilazak s nama).

Nedjelja: Pileća juha + čevapčići i zapečeni grah

Dječica su se danas najela pileće juhe sa povrćem, mesom i domaćim širokim rezancima. Mama i tata su si pak napravili čevapčiće i zapečeni grah. To ipak još ne dajemo klincima makar su bili zainteresirani za črpkanje graha sa svojim rukicama pa su ga i oni malo probali. 🙂 Slika je izostala ovoga puta jer sam u silnoj gladi zaboravila pofotkati. 🙂

To je to za protekli tjedan, do sljedećega, puno pussa od mene, V&B.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.