Moj profil

Lijek za kašalj i promuklost

20

Ovo je jedan od onih " narodnih" lijekova za koji sam sigirna da pomaze a i osjecaj je fantastican.

Ovo je jedan od onih " narodnih" lijekova za koji sam sigirna da pomaze a i osjecaj je fantastican.

Sastojci

Mlijecna cokolada ( braco i seka)

Priprema

1.

Kasalj ,golicanje u grlu  i promuklost su jako cesti u ovo doba godine. 

Prije nekoliko godina jedna Zagrebacka pedijatrica mi je dala savjet i lijek za tu dosadu od kaslja i promuklosti. Potremna nam je samo najobicnija mlijecna cokolada.

Nekoliko puta dnevno po 1-2 kockice cokolade ispijukati ( otopiti u ustima) i 15tak min poslije nista ne piti niti jesti da bi se ona cokolada otopila i lagano kliznula niz grlo. Postupak ponoviti po potrebi.

Nakon 24 h vidljive razlike i poboljsanje.

  • Lek(1)
  • Zdravlje(1)
  • Savjeti(1)
  • Kasalj(1)
  • Zdravlje-kasalj(1)
  • Domaci-lijek-za-kasalj(1)

21

Ivana, ne brini i pisi (ne)brisi 🙂

DaSilva draga ja odustala od brisanja. Samo se nadam da necu ispasti totalno nepismena kad nesto slucajno greskom otkucam hahahaah

E bas mi je drago Zeljo da ima jos netko iskustvo pozitivno kao ja sa ovim lijekom. E jedino se razilazimo u boji cokolade jer je meni receno da ne uzimam skroz tamne jer imaju u svom sastavu vise kakaa i samim tim su vise gorke pa imaju slabije dejstvo. A kako ih i sama nisam ljubitelj nije mi tesko palo to da ih ignorisem i fokusiram se na one koje volim hahaha. Djevojke saljem vam poljubac

Ivana,super da si postavila ovaj recept-lijek.Vratila si me u djetinjstvo jer sam ga često koristila.Čokolada  ima ljepljivu strukturu od uobičajenih lijekova, za kašalj,pa stvara bolji zaštitni sloj na zidovima grla i zaustavlja nervne završetke koji aktiviraju kašalj.Može i crna čokolada-kažu što tamnija-to bolja.

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)