Moj profil

“Pjenušava”Torta od Jabuka

40 minuta
24

Sastojci

Tijesto
3 žličice praška za pecivo
150 g šećera
Premaz
2 žlice želea od jabuka ili marelice
1 žlica vode
Preljev
1 omot svijetlog preljeva za torte
1 žlica šećera
Ukras
1 jabuka s crvenom korom

Priprema

1.

Za tijesto pomiješajte brašno s praškom za pecivo i prosijte u posudu.Dodajte ostale sastojke i mikserom miješajte oko 2 min na najvećoj brzini.Ulijte ga u kalup za torte 26 cm, namašćenog dna i obložen masnim papirom i pecite na 180 C oko 25 min.

2.

Ispečeno tijesto ohlađeno razrežite vodoravno.

3.

Za kremu ogulite jabuke, narežite ih na četvrtine, narežite na komadiće i zakuhajte u loncu zajedno s mineralnom vodom,šećerom i limunovim sokom.Prema uputi namočite želatinu u hladnu vodu, malo je istisnite pa uz stalno miješanje otopite u vrućoj masi s jabukama.Neka se ohladi.Čim se masa počne stvrdnjavati, umiješajte kiselo vrhnje.Od slatkog vrhnja i vanilin šećera istucite čvrst šlag te i njega umiješajte.

4.

Tijesto stavite na pladanj za torte pa oko njega stavite obruč kalupa.Stavite smjesu s jabukama na tijesto.Stavite na to drugi biskvit i staviti tortu hladiti 2 sata.

5.

Za premaz u loncu zakuhajte žele s vodom.Premažite tortu, pa pripremite preljev od praška, soka od jabuka i šećera prema uputi.Prelijte površinu torte i ostavite da se stvrdne.

6.

Prije ukrašavanja skinite obruč kalupa.Od slatkog vrhnja i vanilin šećera stucite čvrst šlag pa ukrasite površinu torte.Jabuku narežite tanko i nakapajte limunovim sokim te stavite na tortu.

  • Jabuke(3)
  • Torte(3)
  • Torte-jabuka(1)

8

Wow, fantasticno izgleda.

Predobro, obožavam kolače od jabuka!

super sastojci a i torta lijepo izgleda

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)