Moj profil

Što raditi kada ništa ne radimo

Doma smo, kuhamo, uživamo i radimo – ništa. Donedavno smo o ovome sanjali, a sada je postalo stvarnost. Donosimo ideje kako iz situacije u kojoj ništa ne radimo izvući najbolje.

Društvena distanca ili savršena prilika za napredak? Zatvoreni u kući ili otvoreni za nove prilike i ideje? Sve je u kutu gledanja i načinu razmišljanja pa čak i ono „ne radim ništa“, može postati korisno i zabavno iskustvo.

Onda… što raditi kada ništa ne radimo?

1. Sve ono što do sada nismo

Ovo je izvrsna prilika da pročitamo sve knjige s dugo godina stvarane liste, počnemo učiti strane jezike ili možda konačno savladamo kaligrafiju. Isto tako, savršeno je vrijeme da hobi postane posao, a imate li klince, već smo pisali o 7 stvari koje možete s njima raditi.

2. Uživajte u plesu i glazbi

Hodanje po stepenicama zvuči dosadno? Joga vam je pomalo monotona, a susjedi nisu oduševljeni zvukom sobnog bicikla? Srećom, glazbeni ukus vam je sjajan pa tu nemaju nikakve zamjerke.

Sve je u kutu gledanja i načinu razmišljanja pa čak i ono „ne radim ništa“, može postati korisno i zabavno iskustvo.

Sjajno, jer Marko Mrkić i Vanja Vujić jedva čekaju zaplesati s vama nasred dnevne sobe! Potrebno je malo volje, puno ljubavi i jedan plesni partner. Cha cha cha, Samba ili Bečki valcer? Što god odlučite da bude prvo, znamo što slijedi nakon toga. Zaslužena slatka nagrada uz Dolcela slastice.

Plesni koraci, baš poput mašte i kreacija u kuhinji, nemaju granice pa vjerujemo da ćete zaplesati u Dolcela ritmu slatkog i kad ništa ne radite.

3. Presložite policu sa začinima u kuhinji

Ma sigurno i vi imate papar kojeg više ima na dnu ladice nego u vrećici? Dogodi se i nama da, u žaru borbe s novim specijalitetima, začini često završe razbacani po ladicama ili na krivim policama. Srećom, sada imate vremena sve to dovesti u red. Radeći ništa brzo ćete ih posložiti u nove posude, ladice s pregradama ili u kutijice iz domaće radinosti. Vegeta, sol, papar, dimljena paprika, pa origano, peršin i bosiljak… Što ih prije pregledno posložite, prije možete krenuti kuhati!

4. Isprobajte (i zapišite) nove recepte

Uvijek kažete „drugi put“ kompliciranijim kolačima, imate  izgovore zašto baš danas ne radite domaće kore za lazanje, a samo vam je trebalo malo više vremena. Ako vas i dalje muči što raditi kad ne radite ništa, uzmite bilježnicu, prepišite mamine i bakine recepte, dodajte svoje omiljene i zapišite one koji već dugo čekaju svoj red. A onda ih redom isprobajte i uživajte! Čak i s jednostavnim namirnicama poput brašna, riže i tjestenine, možete stvoriti ukusna jela koja uz dodatak omiljene Vegete postaju remek djela! Inspiraciju za recepte, savjete za kuhanje te video recepte i trikove za sjajan ručak potražite na stranici Doma sam i kuham.

Naravno, ne zaboravite fotografirati svoje kreacije i podijeliti ih na Facebooku i Instagramu uz #domasamikuham. Pokažite svima da i oni mogu maštovito pripremiti jelo, a najbolje objave s Instagrama bit će objavljene na stranici Doma sam i kuham.

5. Okrenite u zraku BAŠ SVAKU palačinku

Obično, kada ne radimo ništa, nekako završimo u kuhinji i krenemo raditi palačinke. Sad imate mnogo vremena i nemate isprike. Potrudite se da i ona prva ispadne savršeno, okrenite svaku u zraku po nekoliko puta i počastite ukućane brdom palačinki. Slobodno, poludite, pomiješajte Lino Ladu i đžem od šljiva, dodajte cimet medu ili kombinirajte slano i slatko. A kad netko pita „Što radiš“ mirne savjesti recite „Ne radim ništa“ i ponudite mu palačinku (ali nikako onu posljednju).

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.