Moj profil

Košara za piknik

Vrijeme je za piknik! Pozovite društvo, ponesite dekicu i košaru punu malih i jednostavnih, ali slasnih zalogaja spremljenih po coolkinim savjetima i receptima.

Iz stresne i dosadne svakodnevice pobjegnite u prirodu. Ljeto je idealno vrijeme za piknik na čistom zraku, pod vedrim nebom i zrakama sunca na livadi u polju, na šumskom proplanku ili travi u parku. Uvjerite se da nema ničeg ljepšeg od open air druženja i blagovanja s partnerom, obitelji ili prijateljima. Doista, najljepši trenuci u životu su jednostavni i ne koštaju mnogo. Osim dobrog društva, sve što vam je potrebno za nezaboravan dan u prirodi je dekica, poneki jastučić i košara za piknik sa slasnim zalogajima i napitcima.

Zalogaji po mjeri open-air uživanja!

Za uživanje pod vedrim nebom najprimjerenija su mala jela koja se mogu jednostavno i praktično zapakirati i transportirati te potom i jednako tako servirati i jesti.

Osim dobrog društva, sve što vam je potrebno za nezaboravan dan u prirodi je dekica, poneki jastučić i za sa slasnim i napitcima.

Valja također voditi brigu i o tome da nisu od lako pokvarljivih sastojka te da se pretjerano ne tope, mrve i ne kaplju te da ostavljaju minimalne tragove na prstima i po mogućnosti nikakve na odjeći. A, kako je poželjno i da se i brzo i jednostavno pripremaju, donosimo savjete i recepte za slasna mala krepka i slatka jela koja kao da su stvorena
za košaru za piknik.

Piknik klasičari, sendviči, nadjeveni kruhovi i salate!

Pri odabiru piknik klasika, sendviča i nadjevenih kruhova prednost dajte onima koji se što jednostavnije prenose i jedu u složenim ljetnim uvjetima, poput primjerice dobro začahurenih vrsta, pritisnutih sendviča i paniranih trokutića s paštetom i mozzarellom te punjenog kruha s paštetom, koji se može jednostavno narezati i na licu mjesta, u prirodi.

U izboru salata prednost dajte onima od tjestenine, krumpira i primjerice grahorica, koje je najbolje upakirati i ponijeti, ali jesti razdijeljene na porcije u posudicama s poklopcima. Primjerice, zabavom izmučene i gladne izletnike oduševit će tuna piknik salata te prava ljetna salata od piletine i jabuka s koprom.

Piknik finger food zalogaji za prste polizati!

Iako neki piknik fanovi ne bježe od tanjura i pribora za jelo, većina se u prirodi ipak želi osloniti samo na svoje prste. Za takvo nesputano uživanje u obzir dolaze finger food i street food – zalogaji, različiti zamotuljci, popečci, kroketi, tortilje te mini pizze i krepke pite koji savršeno funkcioniraju i izvan zatvorenih prostora i gradske vreve, u prirodi. Među takvim jednostavnim, ali ukusnim zalogajima su i različita punjena peciva poput roladica od lisnatog tijesta i sušenih rajčica te lisnati štapići punjeni paštetom i sirom. Gladne izletnike oduševit će i različite kuglice, muffini i mini pite kao što su street food kuglice, krepki pikantni muffini s pršutom i sirom te mini quiche sa šampinjonima i fetom.

Piknik slastice za pamćenje!

Kako ničega, pa tako ni piknika nema bez uživanja u slatkom, u košari svakako mora biti i poneka slastica koja, baš kao i krepki zalogaji, mora osvajati i okusom i lakoćom konzumiranja, bez uprljanih ruku i odjeće, te po mogućnosti i bez pribora. Primjerice, izletnike iznenadite i zasladite finim punjenim jastučićima i posebnim rustikalnim piknik kolačem. Među slasticama koje kao da su stvorene za košaru za piknik su i slatki i muffini s jabukama te mini pite s nadjevom od krušaka, badema i džema od marelica, ali i slatke kuglice na štapićima poput rižinih kuglica s kokosovim brašnom i prženim sezamom

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.