Moj profil

Ginstronomija: Umjetnost sparivanja hrane i gin tonica

Uz idealnu kombinaciju gina, tonica i ukusne hrane stvorite svoju oazu uživanja kad god poželite, u društvu ili sami.

Na pitanje zašto su gin i tonic toliko sjajan par nije lako odgovoriti. Jednostavno jesu! Gin smanjuje gorčinu tonika, a tonik ublažava jačinu gina pa spojeni u jedno pružaju vrhunski užitak tijekom cijele godine.

Dok su kokteli poput Sex on the beach ili Moscow mule vezani uz određeno godišnje doba, gin tonic je bezvremensko piće koje uz male dodatke poput anisa, suhih ruža, cimeta i limete, svakoga puta pruža nov i vrhunski doživljaj. Kombinirate li ga s određenom hranom, vjerujte, otkrit ćete nove dimenzije uživanja u hrani i piću.

Znate li što je ginstronomija?

Gurmani diljem svijeta već dugo istražuju koje namirnice najbolje idu s čistim, ali snažnim okusom gina, stoga je sparivanje hrane s ovim pićem dobilo naziv "ginstronomija". Odvažite se i vi krenuti u ovu avanturu u kojoj granice ne postoje, mašta je vaše najsnažnije oružje, a rezultat uživanje u neodoljivim okusima i mirisima ukusne hrane i osvježavajućeg gin tonica, ujedno i najbolja pozivnica gostima na novo druženje.

Savršen dodatak naš je današnji zadatak

Slatko, gorko ili osvježavajuće? Na vama je da odaberete kakav vam gin tonic odgovara i krenete spajati, miješati i istraživati. Jer na kraju krajeva – gin tonic, osim ukusan, mora biti i zabavan! Ružini pupoljci ili latice, lavanda, zvjezdasti anis, borovica, cimet, rozi papar u zrnu… samo su neki od dodataka koji će omiljeno piće podići stepenicu više.

Hrana je uživanje, a gin tonic kreiranje. Uživajte u stvaranju savršenih kombinacija i postanite vrhunski ginstronom.

Borovica, odnosno klekova boba, jedan je od glavnih sastojaka gina, stoga mnogi smatraju da dodavanjem borovice u gin tonic njegova dubina i snaga još više dolaze do izražaja.

Ako ste ljubitelj minimalizma, uz borovice gin tonicu pridružite korice limuna, grejpa ili naranče. Slatke note pružit će mu hibiskus, lavanda i neizostavne ružine latice ili pupoljci, dok će oni koji vole ljuto svakako posegnuti za rozim ili crnim paprom u zrnu te čili vlasima. Zvjezdasti anis se, zahvaljujući okusu mentola, sjajno nadopunjuje sa slatkim, ali i pikantnim aromama, a okus gin tonica podići će i štapić cimeta. Ipak, pripazite s količinom, kako cimet ne bi preuzeo okus pića. Preostaje vam samo dobro ohladiti čaše, odabrati veće kocke leda radi sporijeg otapanja, pripremiti omiljene dodatke i krenuti s uživanjem u gin tonicu! Slobodno se putem zasladite osvježavajućim desertom, poput ovog cheesecakea, a možete (ali i ne morate) drugima otkriti tajnu kako i on u sebi krije dašak ovog sjajnog koktela.

Koja hrana najbolje ide uz gin tonic?

Savladali smo dodatke za gin tonic, otkrili i savršen desert, a sada treba pojesti nešto konkretnije. Koja hrana najbolje ide uz gin tonic? Ginstonomija kaže kako spoju snažnog gina, reskog tonika i aromatičnih začina ne treba dodavati komplicirane namirnice, više mu pašu suptilniji sirni i riblji okusi. Odaberite stoga jela poput lagano začinjenih kozica, okruglica od škampi ili dimljenog lososa na komadu prepečenog tosta. Hladan, aromatičan losos, uz dodatak krem sira ili samo preljev od limunovog soka i čilija, bit će savršen par čaši gin tonica. Očekujete li društvo, poslužite im minimalističke sendviče od trokutića bijelog kruha bez kore, maslaca sa začinima i tanko narezanih krastavaca ili pak njihovu cocktail verziju. Ginu i tonicu, ali i onima kojima ih poslužujete, dobro će sjesti fish& chips u tortilja izvedbi, a volite li okuse šparoga i kozjeg sira, posebice nađu li se u ukusnom tartu ili košaricama od lisnatog tijesta, nitko se neće buniti.

Hrana je uživanje, gin tonic kreiranje. Uživajte u stvaranju savršenih kombinacija i postanite vrhunski ginstronom. Gin gin!

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.