Moj profil

Zarolaj me slatko… roladama i rolicama s pudingom

Možete li razaznati koji smo okus pudinga sakrili u kojoj od zamotanih rolada, savijača i rolica, onda ste među pravim znalcima i obožavateljima ovih deserata.

Rolice i savijača s pudingom

Miris dizanog tijesta koji dopire iz pećnice lako ćete prepoznati. A možete li otkriti kojeg je okusa puding u nadjevu koji ove rolice čini toliko dobrima? Riječ je o rolicama s pudingom od vanilije i grožđicama. Jedino o čemu trebate voditi računa je da prilikom pripreme puding bude ohlađen, kako se ne bi stvarale grudice u nadjevu. A što kažete na puding zapečen u pećnici?  Zamotajte ga u tanko tijesto i uživajte u isprepletenim okusima vanilije i jabuka, koji su sastavni dio nadjeva za zavijaču, ali i umaka uz kojega je možete poslužiti. Savijača s pudingom i jabukama jednako je ukusna uz topao ili hladan umak s naglašenim notama meda, ruma i cimeta. Ukoliko ste spretni u razvlačenju tankog tijesta, isprobajte apfelstrudel, odnosno  savijaču od jabuka u vanilin umaku.

Birajte između nougat i beze rolade

Nougat rolada svojom pojavom nije neobičan desert, jer lješnjaci su često među sastojcima omiljenih slastica. Kombinaciju Lino Lade nougat i lješnjaka ne odbijamo, a tajna sočnosti ovog kolača je u bogatoj kremi punog okusa od nougat pudinga, mascarponea i šlaga. Pečeni lješnjaci daju svoj završni dodir. Beze rolada kolač je dostojan blagdanskog stola, a njezin postupak izrade zapravo je jednostavan. Biskvit od brašna i krema od  pudinga bourbon vanilija u društvu svježih malina prava su okusna rapsodija.

Kreativne kokos šubarice i rolada s mrkvicama

Ljubitelje brzih i jednostavnih deserata oduševit će maštovite kokos šubarice. Napravite ih uz pomoć pudinga, šećera, želatine, vode i mlijeka. Izaberite neki od naših prijedloga za dekoraciju ili osmislite svoje vlastite jestive ukrase. S nogu nas je oborila jednostavna, a efektna Kremasta rolada s mrkvicama. Za izradu su od rekvizita potrebni tek plastična vrećica, jestive boje i kuhinjska krpa za rolanje, a sama rolada je okusom i izgledom za čistu desetku.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.