Moj profil

Svako voće ima svoj omiljeni puding

Obožavate li voćne deserte, onda je vjerojatno svako sezonsko voće zastupljeno barem u jednoj od vaših omiljenih slastica.

Prepustite se sočnim kremastim šnitama i kolaču od jagoda

Kombinacija pudinga i voća može naglasiti kremastu strukturu osvježavajućeg deserta. Jagode su nepresušan izvor inspiracije svih slastičara pa mogu biti u kremi, džemu ili jednostavno ukras, kao što su to primjerice u Kremastim jagoda šnitama. Svježe jagode u kombinaciji s pudingom, inspirirale su nas na ovu savršenu ljetnu poslasticu u obliku kolača od jagoda. Jednostavan kolač osvojio nas je zamamnim mirisom i sočnim, voćnim okusom, ali i izgledom, jer svježe jagode možete narezati na kriške i uroniti u kremu od pudinga kako biste naglasili sastojak koji u njemu prevladava.

Neodoljive tortice i kremaste košarice

Klasik među pudinzima definitivno je onaj od vanilije. Iskoristite ga za male osvježavajuće zalogaje u obliku košarica s kremom i voćem. Ukoliko preferirate zalogaje koje ćete poslužiti kao male deserte, onda su tortice ukrašene bobičastim voćem najbolji izbor. Na isti način možete pripremiti i samu tortu bogatog okusa u kombinaciji vanilije i jagode.

Sezonsko voće u ledenom vjetru i torti od oraha

Gotovo da nema tko nije čuo za ledeni vjetar, jer riječ je o svevremenskoj torti za sve prilike. Savršeno se slaže sa svakim sezonskim voćem pa ukoliko još niste, predlažemo da iskoristite bobičaste okuse ljeta zarobljene u borovnicama, kupinama, malinama, ribizlu. Za dunje, koje dozrijevaju na jesen, predstavljamo  jednostavnu tortu, savršenog okusa od oraha, keksa i začinjenih dunja. Za ovu slasticu nije čak potrebno uključiti pećnicu pa neka se nađe u kolekciji omiljenih jesenskih torti bez pečenja.

Torta s kokosom i ananasom

Tražite li desert koji će prijati dobro rashlađen, predlažemo tortu s tropskim okusima limuna, ananasa, kokosa u kombinaciji s pudingom od vanilije.  Torta s kokosom i ananasom definitivno donosi osvježenje, ali i dobro raspoloženje u topli ljetni dan.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.