Moj profil

Trio koji obožavamo: Slatke priče i recepti sa kruškama, jabukama i šljivama

Osim što su poznate u različitim desertima, proslavile su se u dječjoj brojalici i ovih dana zauzimaju centralno mjesto među desertima. Za titulu kraljice jeseni bore se kruška, jabuka i šljiva.

Pitate li se koje je to voće koje ima sto odjevnih kombinacija, još se uvijek za prvo mjesto na tronu bore kruška, jabuka i šljiva. U prilog svakoj govori neka od nepobitnih činjenica. Jabuka ima svoj dan i obilježava se 20. listopada, a knedle su nezamislive bez šljiva, . Pekmez od šljiva zauzima prvo mjesto među slatkim namazima dok se kruška pak preporučuje osobama koje su alergične na veliki broj namirnica, jer u najmanjem broju slučajeva izaziva alergijske reakcije.

KRUŠKA - savršena u kolaču, s čokoladom i vinom

Kruška je istovremeno hrskava i sočna, a oguljena može stajati nekoliko dana. Iako ih se često povezuje uz rakiju viljemovku, izvrsno su se snašle u vinu. Tako su primjerice aromatične kruške u vinu,  otmjeni desert koji se lako priprema, a oduševljava goste. Ukoliko u vašoj prehrani prioritet imaju bezglutenski deserti, onda će vas oduševiti kolač bez glutena i jaja kojemu sočnost daju kruške i džem od jagoda. Budući da se kruška odlično slaže sa svim namirnicama, naravno da je i čokolada dobrodošla u toj kombinaciji, u što smo se i uvjerili kušajući crostatu sa kruškama i čokoladom.

JABUKA - omiljena u pitama, a idealna za party

Jabuka nam se može predstaviti sa svojih sto različitih lica i nikada nam ne dosaditi. Jedan od najpopularnijih deserata studentskih dana i načina da ih odjenete su jabuke u šlafruku. Ideja za finger food party stigla je u obliku apple pie fries, odnosno u obliku party zalogaja koji izgledom podsjećaju na krumpiriće, a okusom su jednostavno rečeno gurmanski užitak. Američka pita od jabuka klasik je kojega je svatko od nas barem jednom isprobao, a ukoliko je još niste radili, predlažemo da iskušate upravo prema ovom receptu uz nezaobilaznu kuglicu sladoleda.

ŠLJIVA - ne može bez knedle niti preokrenutog kolača

Knedle ne želimo niti zamišljati bez šljiva. Uostalom, zašto bismo, jer ovo je savršen spoj kojega ne želimo razdvajati. Knedle sa šljivama i zapečenim krušnim mrvicama i cimetom podsjećaju na djetinjstvo i svojevrsni su comfort food i mnogima omiljena poslastica. Još jedan od kolača u kojem možemo uživati bez obzira na životnu dob ili doba godine je preokrenuti kolač sa šljivama. Njegova je supermoć da uvijek uspijeva. Jednostavan kolač za kojega je potrebno samo mrvicu strpljenja dok se dovoljno ohladi je brzi kolač od šljiva.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.