Moj profil

Retro slastice s omiljenim pudinzima iz najslađih vremena

Među kolačima koji podsjećaju na prošla desetljeća nalaze se kremasti slojevi bogatih okusa čokolade, vanilije i sezonskog voća.

Zaplovimo Dunavskim valovima, zasladimo se krater desertom

Svi rado pamte vremena koja su obilježili lijepi i sretni događaja, a kako često takve događaje i slavimo okupljanjima i zakuskama, mogli bismo reći da svako vrijeme ima i slastice u trendu. Kolač koji može obilježiti jedno cijelo desetljeće zasigurno su legendarni Dunavski valovi koje dobro poznajemo iz 80-tih godina prošlog stoljeća. Iako se smatra njemačkim desertom, udomaćio se na našim stolovima, a gotovo je svima poznat i naziv kojega je dobio  zbog slojeva koji vizualno doslovno predstavljanju predstavljaju dunavske valove. Krater kolač spoj je mekanog biskvita od čokolade s kremom od pudinga i uz izvrstan okus, njegova je glavna vrlina da uspijeva uvijek i svima.

Jeste li u timu Mađarica ili Boemka

Možda ste i vi sudjelovali u nekoj raspravi jeste li ste u timu Mađarica ili Boemka. Iako su gotovo nezamisliva velika obiteljska okupljanja bez ovog omiljenog kolača, boem kocku možete pripremiti vrlo jednostavno uz pomoć  pudinga koji će ubrzati postupak izrade i rezultirati ukusnom i čvrstom kremom u ovom desertu. Sljedeća omiljeno retro kocka mnogima je i dalje na prvome mjestu, a riječ je o mađarici. Volite li ovaj desert, a želite ubrzati pripremu, paket gotovih kora za pitu riješit će i taj problem.

Jaje na oko za trostruki užitak

Kada biste postavili pitanje može li za desert jaje na oko, neki bi vas zbunjeno gledali, ali većina ipak dobro zna ona što mislimo. Riječ je o omiljenom desertu koji imenom, ali i izgledom podsjeća na jedno posve drugo jelo. Ukoliko ga ranije niste sreli, predlažemo da ga ne odbijete, kao što vjerojatno nećete odbiti niti trostruki užitak. Biskvit od bjelanjaka i slojevi kreme od čokolade i vanilije opravdavanju naziv ovog deserta koji se topi u ustima i koji se s razlogom nalazi pri samom vrhu omiljenih retro slastica.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.