Moj profil

Punjeno povrće - naš izbor - od klasike do egzotike

Ukoliko volite povrće, ali vam već ponestaje ideja kako ga pripremiti, ne brinite, jer imamo zanimljive recepte za punjeno povrće, od onih tradicionalnih pa do čiste egzotike.

Punjene tikvice

Tikvice možete pripremiti na stotine načina, a mi smo izabrali punjene. Odlučite li se za ovaj način, dobit ćete kompletan ljetni ručak kojega možete prilagoditi i vegetarijancima, kao i ljubiteljima mesa.

Zapečene tikvice punjene kus-kusom i povrćem

Kombinacija povrća i žitarica u zapečenim tikvicama punjenim kus-kusom i povrćem ne otvara samo apetit, već i niz kreativnih mogućnosti kako ih možete poslužiti. Izabrali smo maštovite, jestive lađice koje pršte bojama i okusima ljeta.

Zapečene tikvice punjene kozicama

Kako biste naglasili njihovu mediteransku stranu, predlažemo da tikvice napunite kozicama ili račićima. Zapečene tikvice punjene kozicama prijaju tople i hladne, a u dobrom društvu još su ukusnije.

Mlade punjene tikvice s orahom, mesom i porilukom

Mlade punjene tikvice s orahom, mesom i porilukom u svojem nazivu sadrže obećanje koje draška nosnice. Riječ je o zanimljivom prijedlogu kojega možete obogatiti omiljenim začinima poput kurkume ili origana, a posebnu notu daje mljeveni orah.

Punjene paprike

Klasik koji nikada ne izlazi iz mode i vraća nam se svakoga ljeta za stol u punom sjaju su punjene paprike. Izabrali smo za vas recepte koji jamče pun pogodak i prazne tanjure nakon ručka.

Punjene paprike

Volite li punjene paprike, onda predlažemo da isprobate ovaj poznati klasik s kojim nećete pogriješiti. Samo pripazite, jer ste očekivanja svojih ukućana, podigli ste za još jednu stepenicu više.

Delikatesne punjene paprike

Iskoristite sve dijelove ovog povrća pa vrhove s peteljkama pretvorite u dekorativne poklopce. Bit će još živopisniji tanjur, a dodatak grožđica, pinjola i badema daje dodir egzotike ovom tradicionalnom jelu  koje se krije pod nazivom Delikatesne punjene paprike.

Posna punjena paprika

Punjena paprika nije rezervirana samo za ljubitelje mesa. Svima koji vole laganije zalogaje ljeti, a obožavaju okus i miris paprike koja se krčka u loncu, predlažemo da isprobaju vegetarijanske posne punjene paprike.

Punjeni patlidžani

Nekima je poznat kao patlidžan, drugima kao balancana, ali jednako je vrijedna namirnica pod kojim god da je imenom znate. Iako zbog gorkastog okusa možda nije na vrhu ljestvice popularnosti, ali definitivno je na vrhu namirnica s niskim glikemijskim indeksom. Obavezno ga treba termički obraditi, a gorak okus može se neutralizirati sa soli.

Punjeni patlidžani

Najbolje da se sami uvjerite u sve kvalitete ove ljubičaste namirnice i isprobate punjene patlidžane. Ukoliko niste znali, izvrsna je zamjena za meso i dobro balansira sve druge okuse pa se odlično slaže s rajčicom i sirom.

Imam bayildi (nadjeveni patlidžan)

Nadjeveni patlidžan, odnosno Imam bayildi,  donosi jedinstven okus turske kuhinje, uz čiji se naziv veže i nekoliko legendi o samom nastanku imena ovoga jela. Iskušajte recept obogaćen šakom badema, koji zahvaljujući svim isprepletenim okusima opravdava naziv orijentalne kuhinje.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.