Moj profil

Kupus, krumpir, cikla: Jeste li dali šansu povrću u slatkim delicijama?

Iako su deserti često rezervirani za voćne i čokoladne okuse, povrće se također uspješno snalazi u slatkim, šarenim zalogajima.

Najčešće je prva asocijacija uz slatko šećer ili slatkiš poput bombona, karamele i neizostavne čokolade, ali slatko se ne mora nužno vezati samo uz čokoladne i voćne deserte. Mada nisu baš svakodnevne, slatke delicije mogu biti i u povrtnim izvedbama. Kolači, rolade, pudinzi, torte i drugi slatki „grijesi“, znaju nam se uspješno predstaviti i u kombinaciji s povrćem poput kupusa, krumpira, bundeve, cikle.

Slatka povrtna rapsodija

Naši prijedlozi ne idu u smjeru voćnih deserata u kojima su glavni akteri kruška, jabuka, šljiva, nego više u smjeru slatkih povrtnih delicija u kojima caruju mrkva, cikla i slatki krumpiri. Neovisno o tome jeste li ljubitelj povrtnih zalogaja u uobičajenim prilozima, juhama ili variva, svakako pogledajte što smo za vas pripremili u receptima u kojima povrće ima nesvakidašnju ulogu. Odvažite li se ovog Valentinova umjesto uobičajenom čokoladom ljubav izraziti na ovaj slatki način, vrijedi pokušati s ovim klasikom!

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.