Moj profil

Otkrivamo čak 19 razloga zašto vegetarijanci i mesojedi obožavaju ajvar

Spomene li se ajvar, često je prva asocijacija tradicionalna zimnica ili dodatak mesnim jelima. Ali naša je mašta ipak izašla izvan ruba tog tanjura pa smo istražili kako obogatiti jelo i koje pritom koristi za okus i zdravlje možemo dobiti iz hrane.

Ajvar nećemo posebno hvaliti, jer nije baš pristojno pričati punih usta pa makar i punih usta ovog savršenog zalogaja. Priznajemo da mu nismo mogli odoljeti. Sve što o njemu možemo reći je da ima posebnu moć, jer jelima daje sasvim novu okusnu notu, koju se ne može opisati drugim riječima, nego jednostavno – to je ajvar. Osim toga, paprika i patlidžan koji su glavni sastojci svakog ajvara sadrže vitamin C. Svjesni smo koliko je upravo C vitamin bitan za nadogradnju imunološkog sustava, naročito u nadolazećim zimskim danima. To je i poseban razlog da dodamo još jednu žlicu ajvara.

Sezonsko na jelovniku i izvan sezone

Odavno se ajvar odmaknuo od uloge dodatka mesnim jelima i sporednog lika uz rub tanjura te se izborio za glavno mjesto u brojnim jelima. Dovoljno je otvoriti staklenku i miris sezonskog povrća dozrelog na ljetnom suncu već pobuđuje sva osjetila. Zahvaljujuću kvaliteti sastojaka, kremastoj strukturi i činjenici da je bez aditiva, bojila i konzervansa, Podravka Ajvar postao je nezamjenjiv sastojak i nekih veganskih i vegetarijanskih obroka. Tek neka od jela obogaćenih ajvarom objedinili smo, kako biste pronašli svoj savršeni zalogaj.

Piletina s nadjevom od ajvara

Punjena grill pizza

Ajvar snack springrolice

Odresci u umaku s češnjakom

Finger food s ajvarom

Lazanje s ajvarom

Pikantni pire s ajvarom

Meksičke zapečene tortilje

Veganske okruglice od slanutka u umaku od ajvara

Zamotuljak za ručak

Pileći bataci s ajvarom i špekom

Kuglice od sira s ajvarom

Ukusni omlet kao rolada

Tjestenina u umaku s ajvarom

Zeleni sendvič

Quiche s ajvarom i sirom

Povrtna tava s filetima bakalara

Topli sendviči od ajvara

Rolada od purećih prsa

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.