Moj profil

Mirisna, slatka i fina - mandarina

Biramo narančasto, jer nosi vedrinu i energiju pa nam iz okruglog, narančastog svijeta dolazi mandarina, puna C vitamina.

Mandarina je vedra i nezaobilazna pratilja zime, jer dozrijevanje se odvija kroz jesen pa smo uz dobro skladištenje i u siječanjskim danima opskrbljeni. Također se ubraja među najotpornije agrume, a popularna je zbog obilja vitamina C i ugodnog, slatkastog okusa. Za razliku od svoje prijateljice naranče, ima sitniji stas, tanju koru i kriške joj se lakše odvajaju i svakako svoje mjesto može imati u  nečijoj ruci na putu do škole ili ureda.

Narančasto na stolu

Budući da potječe iz Azije, gdje je nekada davno bila dostupna samo povlaštenim klasama, smatra se da je ime dobila po narančastoj odjeći mandarina – kineskih javnih službenika. Danas naša mirisna mandarina podsjeća na dolinu Neretve, koja je pravi rasadnik ove voćke, čije eterično ulje djeluje na ublažavanje stresa ili nesanice. Uzmemo li u obzir i ostale njezine kvalitete i prednosti, poput pozitivnog utjecaja na izgradnju imuniteta, svakako bi se i ovih dana trebala naći na našim stolovima u svježem obliku ili u sokovima, umacima, marmeladama, pudinzima, kolačima pa i u slanim jelima.

Torta od sira i mandarina

Liker od mandarina

Kuglofići od mandarina

citrus curd

SUNČANI IMUN BOOSTER

Puding od bundeve s mandarinama

Slasne čokoladne kocke sa mandarinama

Citrusno voće s medom i kardamomom

Rolada sa mandarinama

Marmelada od mandarina

Palačinke sa karamelizovanim mandarinama

Liker od mandarina

Kolač od mandarina i oraha

Puding od rize sa mandarinama

Mirisni sirup od agruma

Svinjski Medaljoni sa Pistaćima i Mandarinama

Citrus Chutny-mandarina orange


:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.