Moj profil

Lazanje, tortilje, muffini: Isplativi i ukusni recepti sa ribom iz konzerve

S Evom u dobrom društvu i uz još par sastojaka, jednostavno i brzo dođite do ukusnih, nutritivno bogatih i ekonomski isplativih obroka.

Konzervirana riba kvalitetan je i nutritivno boga sastojak brojnih recepata. Za slučaj da niste znali, naziv sardina koristi se za srdelu konzerviramo u ulju. A kako je riječ o cjenovno pristupačnoj namirnici i odličnom izvoru omega-3 masnih kiselina, iskušajte neke od naših prijedloga. Izaberite najdražu konzerviranu ribu, pripremite omiljeni recept i tokom cijele godine možete uživati u prehrani bogatoj mineralima i vitaminima.

Složenac od patlidžana s Eva sardinama

Pljukanci, hrskava kroštata od indijskih oraščića i umak od sardina prožet mediteranskim začinima, dovest će vas do jedinstvenih pljukanaca sa sardinama. Zalogaj koji možete poslužiti u toploj ili hladnoj varijanti je složenac koji objedinjuje patlidžane i sardine u aromatičan spoj.

Za ljubitelje nesvakidašnjih i pomalo drugačijih zalogaja predlažemo da probaju wrap s tunom, u kombinaciji s rižom, šparogama i humusom. Već smo se uvjerili kako u samo nekoliko poteza možete pronaći bezbroj različitih kombinacija s tunom. Primjerice, proljetnoj kombinaciji od šparoga i jaja dodajte kremu od tune koja se stapa s prepečenim ploškama kruha i pretvara u šareni obrok. Također tuna nudi kreaitvne mogućnosti posluživanja pa će tuna muffini brzo postati zvijezde zabave i omiljeni finter food.

Wrap s tunom, rižom, šparogama i humusom

Uvrstite li konzerviranu tunu u tjedni jelovniku svakako ste na dobitku, jer možete pripremiti brz i zdrav obrok, bogat proteinima. Tako će jadranske lazanje spremno ustupiti mjesto standardnim lazanjama, a njihove mediteranske okuse upotpunit će čaša crnog vina. S tunom kao glavnom namirnicom možete pripremiti kvalitetan obrok, jer se jako dobro slaže s brojnim namirnicama. Osim toga je najprodavanija i najpopularnija plava riba pa pikantna tuna na palenti uz ribani sir i začine postaje kompletan obrok.

Lazanje s Jadrana

Brojne su namirnice koje će sa skušom činiti izvrstan par. Takva je priča i s kus kusom koji izvrsno nadopunjuje okus ove plave ribe, izvrsne teksture i okusa. Jelo prožeto aromom maslinovog ulja, češnjaka i bijelog vina nudi brz, zasitan i uravnotežen obrok, baš poput tjestenine sa skušom i rajčicama. To nas navodi za zaključak kako pravo nutirtivno bogatstvo dolazi iz mora i treba ga samo dobro iskombinirati u tanjuru.

Skuša s kus-kusom

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.