Moj profil

Kako rajčicu pretvoriti u najukusnije zalogaje? Lako! uz naših 11 maštovitih ideja

Gotovo da nije moguće zamisliti obiteljsku kuhinju bez rajčice koja je gostoljubiva domaćica juhama, umacima, tjesteninama i slaže se sa svim vrstama mesnih zalogaja, povrća i sira. Otkrivamo još nekoliko maštovitih načina kako rajčicu ugostiti u kuhinji.

Cips od Pomidora

Možete li zamisliti samo jedan tjedan u kojemu ne bismo uživali u barem jednom od omiljenih jela poput špageta bolognese, pizze, focaccie, punjene paprike, salse, salate caprese ili umaka? Svim gurmanima ovo je teško zamislivo, kao što je nezamislivo ljeto bez rajčice koje povezuje sva ova jela. Ako niste znali, jedno od najprodavanijih povrća na svijetu možete pretvoriti u Cips od Pomidora ili pak Cherry tomato crisp.

Tomates confits ili Pečene rajčice

Iako svako toliko možemo čuti kako netko ne voli rajčicu, njezini obožavatelji ne gube nadu da će ipak preobratiti sve oni koji nisu u njihovom timu. Možda vas Tiho pečeni paradajz kao grilovan sendvič (Roasted tomato grilled cheese sandwich) odvede u pravom smjeru. Ukoliko volite jela koja su ukusna u toploj i hladnoj varijanti, isprobajte  Mediteranske pečene rajčice s fetom i maslinama.

Tart sa pomidorama i ruzmarinom

Što je tart bez rajčice? Samo tart bez sočnog okusa i kremastu strukture kojoj dalje rajčica, namirnica koju smatramo temeljem mediteranske kuhinje. Za kompletan dojam preporučujemo Grcke frite od rajcica ili pak izaberite vegetarijanski zalogaj Nacho rajčica i uvjerite se u svestranost ove ljetne namirnice.

Focaccia

Rajčicu koristimo svježu, kuhanu, pečenu, konzerviranu ii koncentriranu za juhe, samostalne i složene glavne obroke te za pripremu sokova i umaka. Upravo je rajčica zaslužna za sočan okus i kremastu teksturu brojnih jela. Ona je namirnica koja može i obrok s nogu pretovariti u kulinarski doživljaj, kao što je primjerice Pita(tart) od rajčice. A kako se slažu luk i rajčica? Ako pitate nas, savršen su par, a dokaz je recept Paradajiz Ciabatta sa Lukom.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.