Moj profil

Doručak za šampione: 10 brzih, a hranjivih recepata

Zdrava navika kojom bismo trebali početi dan, prvi je korak prema dobro balansiranoj prehrani.

Briga za zdravlje kreće od izbora hrane koju unosimo u tijelo, što vrlo dobro zna i Podravka koja već nekoliko godina u sklopu nutritivne strategije razvija nutritivno izbalansirane proizvode izvrsnog okusa. Hrana koja brine o vama već je dostupna na policama trgovina. Proizvodi s manjim udjelom soli i dodanih šećera, obogaćeni vlaknima, bjelančevinama, vitaminima i mineralima, kao i proizvodi bazirani na voću, povrću, mahunarkama, cjelovitim žitaricama i biljnim izvorima proteina odličan su izbor za svaki obrok u danu. Stoga smo za početak za vas odabrali recepte za doručak s kojima je dobar start dana zagarantiran. Ne kaže se bez razloga da je doručak najvažniji obrok u danu pa ukoliko još niste, usvojite ovaj ritual uz kojega će jutro dobiti dodatnu nutritivnu vrijednost.

Započnite opušteno jutro energetskim doručkom koji jamči ukusan jutarnji obrok i dovoljnu količinu energije za nastavak dana. Dodate li svim namirnicama i ananas koji zbog sadržaja bromelaina pomaže očuvanju vitkosti, zavoljet ćete ovaj doručak. Imate li samo pet minuta za jutarnji zalogaj, onda je prekonoćna zobena kaša s voćnim namazom brusnica i jagoda idealna, jer sve sastojke možete pomiješati i ostaviti preko noći pa preostaje samo serviranje. Volite li slatke zalogaje, zajedničko rješenje je u granoli, voću i javorovom sirupu ili medu, jer kremasta zobena kaša s voćnim namazom kruška-marelica sadrži sve to.

Energetski doručak

Eva bruskete s avokadom

Mnogima je prvi dnevni obrok upravo omlet, a mi predlažemo da ga obogatite sastojcima koje sadrži recept Eva omlet sa tunom, sirom i matovilcem. Birate li ribu, onda ćete uz Eva bruskete s avokadom dobiti kvalitetno izbalansiran doručak. Zbog njegovog sastava, mnogi avokado smatraju jednom od najzdravijih namirnica na svijetu, a svakako je bitno i naglasiti da mu je prednost najveći udio bjelančevina među voćem.

Spadate li pak među one koji uvijek radije biraju sendviče, imamo rješenje u obliku tortilja sendviča s paštetom za koji su uz tortilju potrebna tek tri izabrana sastojka. Naravno da uvijek možete dodati neke svoje omiljene sastojke kako biste dobili šareni zalogaj. Ideja za topli sendvič dolazi u obliku Tortilje kao toplog sendviča, a najbolje je opisuju riječi – jednostavno, okruglo, preklopljeno i neodoljivo ukusno.

Tortilja kao topli sendvič

Za omiljenim Čokolinom posežemo u bilo koje doba dana pa nema razloga da nenadmašne Čokolino kuglice ne budu i dio doručka. Tu su i vafli od pirovog brašna s voćnim namazom od crnog voća za mirno nedjeljno jutro ili kada vam nedostaje inspiracije za slatku dnevnu pauzu. Poslužite vafle uz voćni namaz i sjeckane orašaste plodove. Preferirate li doručak iz čaše, onda je cookie matcha smoothie za vas pa doznajte kako u samo 5 minuta u jednoj čaši dobiti nutritivno bogat i ukusan obrok.

Nenadmašne Čokolino kuglice

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.