Moj profil

ART OF TART – najbolji recepti za puding tartove

Izvukli smo asa iz rukava i stvorili umjetnost izrade tarta uz pomoć prhkog tijesta, kremastog pudinga i omiljenog sezonskog voća.

Borovnica puding tart

Spoj prhkoga tijesta i kremasti puding od vanilije dobitna su kombinacija za ljubitelje kremastih deserata. Isprobajte borovnica puding tart koji spaja prhko tijesto s limunom, sloj pekmeza i komadiće borovnice osvježavajućeg okusa. Već sam naziv ovoga deserta zvuči otmjeno i dostojno blagdanskoga stola. Kremasti tart u vinskoj pjenici a la wine chaeau zapravo je jednostavna slastica kojoj posebnu okusnu notu daje kombinacija meda, suhoga voća i oraha. Puding od vanilije i bijelo vino bitni su sastojci za kremu, a podlogu možete prilagoditi svojim preferencijama pa umjesto smokava koristiti datulje ili koje drugo suho voće, a umjesto meda, javorov sirup.

Banoffee pita – kremasta i brza pita bez pečenja

Ima li u vašoj rutini baš onih nekih dana kada poželite domaće i slatko, ali da se po mogućnosti ne uključuje pećnica, predlažemo tart od čokolade, karamele i kikirikija. A želite li hrskavi zalogaj, Krustada s Lino žitaricama od prhkog tijesta i pudinga od vanilije ispunit će sva očekivanja. Nije neka mudrost spojiti okuse koji već na prvu zvuče spojivo. Veći je problem sjediniti one koji naizgled zvuče nespojivo. Što god mislili o spoju banane i karamela, puding toffee u kombinaciji s bananama rezultirao je kultnom britanskom slasticom banofee pita. Njezin je dodatni benefit što se u ovoj verziji priprema bez pečenja. Volite li pak kada u pitama prevladavaju kiselkasto-gorkasti okusi, onda će Bittersweet style biti najbolji izbor za vas.

Prhke lađice

Nekome na kraju dolazi šlag, nekome šećer, a mi smo izabrali jagode, jer obožavamo sezonu ovih sočnih i mirisnih plodova. Pripremite jednostavne prhke lađice i objedinite jagode, šećer i šlag u savršeni desert. Na svaki stol izvrsno će se uklopiti i prigodni proljetni tart s podlogom od badema, ispunjen jagodama na finoj kremi od želatine, vanilije i mascarponea.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.